TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Selçuk Dereli'den Namoğlu'na sert eleştiri

FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli, Türk futbolunun Zekeriya Alp’in sürpriz istifasının ardından Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanlığı’na getirilen Yusuf Namoğlu ile daha büyük kaos yaşayacağını söyledi.
Selçuk Dereli'den Namoğlu'na sert eleştiri
İSTANBUL / İHA - FIFA kokartlı eski hakem Dereli, Zekeriya Alp’in sürpriz istifasının ardından MHK Başkanlığı’na getirilen Yusuf Namoğlu’nu 2011 yılında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve MHK’ya yönelik sarf ettiği sözleriyle eleştirdi.

Yusuf Namoğlu’nun MHK Başkanlığı’na getirilmesini ’ilginç bir atama’ olarak değerlendiren Dereli, "Sayın Zekeriya Alp 2,5 yıldır birçok uygulamaya imza attı. Bana göre 2,5 yıl içinde verdiği en doğru karar istifa kararıdır. Çünkü başarısız bir performans sergilediler. Türk futbolu 2,5 yıldır hakemleri tartışmaktan öteye gidemedi" dedi.

Dereli, UEFA Hakem Kurulu Üyesi Jaap Uilenberg başta olmak üzere, MHK’nın bütün kurullarının baştan aşağı yenilenmesi gerektiğini belirtti.

"MHK TOPYEKÜN İSTİFA ETSİN"
Oğuz Sarvan, Murat Ilgaz gibi isimlerin görev yaptığı MHK Hakem Atama Komisyonu’na dikkat çeken Dereli, "Bu komisyonda görev yapanların TFF ile sözleşmesi var. Sözleşmenin ne zaman biteceği önemli. Eğer sözleşme TFF ile devam ediyorsa onlar Yusuf Namoğlu döneminde de devam edecek. Ama bu doğru değil. Sözleşmeye şöyle bir madde konulabilir: ’Çalışılan MHK istifa ettiğinde bu sözleşme geçerliliğini yitirir.’ Böyle bir madde olsa onlar da bırakır. Ama şimdi hakemi atayıp sahaya gönderen Zekeriya Alp ve diğerleri. Zekeriya Alp istifa etti, onlar görevine devam edecek. Böyle bir şey olmaz. Hepsinin vebali var. Türk futbol hakemliği bu kötü günleri yaşıyorsa MHK’nın içinde bulunan, Atama Kurulu ve Eğitim Kurulu’nun içinde bulunan herkesin vebali vardır. Çuvallar dolusu para verilen Uilenberg’in de vebali var. Yeter artık, Uilenberg gönderilsin. Hangi dönem Türk futbolu bundan daha fazla geriye gitti. Uilenberg gelmeden önce Türk futbolu daha kötü değildi. Uilenberg’i kimse bize allayıp pullayıp sunmasın, biz onun ne olduğunu çok iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

"ŞİMDİ NE DEĞİŞTİ NAMOĞLU"
Yusuf Namoğlu’nun 17 Nisan 2012’de Yıldırım Demirören ile ilgili yaptığı açıklamaları hatırlatan Dereli, şöyle devam etti:
"Yusuf Namoğlu, ’Benim ilkelerim Demirören’le asla uymaz, ben kendimi kimseye kullandırtmam’ diyor. Ne demek bu? Sen o zaman bu suçlamayı yapıyorsun, şimdi ne değişti Sayın Namoğlu? O yüzden bu tartışmalar devam eder ve Türk futbolunda kaos bitmez. Namoğlu’nun, Yıldırım Demirören’in MHK’ya müdahalesinin kaçılmaz olduğu iddiası var. Böyle açıklamaları varken, nasıl görev yapacaksın Namoğlu, ne değişti?

’Hüseyin Göçek derbi yönetemez, o yetenekte değil’ diyorsun, onun MHK Başkanlığı’nı yapacaksın, Hüseyin Göçek’i bu maçlara nasıl hazırlayacaksın Sayın Namoğlu? Önce sen bunu açıkla. Sen bu hakemlerle nasıl yürüyeceksin? Yusuf Namoğlu’nun bu konularla ilgili çıkıp açıklama yapması lazım.

’MHK torpille oluşturulmuş’ diyorsun. Tamam, Zekeriya Alp ayrıldı, gitti. MHK diyor Zekeriya Alp demiyor. ’Ben koltuk sevdalısı değilim’ diyor. Ama böyle söyleyen insanlar o koltukları bir türlü bırakmıyor. Zekeriya Alp, ’ben gerekirse bırakırım’ diyordu, 2,5 sene geçti. Sayın Yusuf Namoğlu, bunu söylüyor. O zaman Sayın Yusuf Namoğlu, senin ilkelerin vardı ne oldu demezler mi? Sen bu duruşunla futbol kamuoyuna nasıl bir görüntü verdin? Sizden beklentimiz ilkeli Yusuf Namoğlu olarak devam etmeniz."

3 BÜYÜKLERİN KORUNMASI İDDİASI
Dereli, daha önce ortaya attığı ’MHK’nın hakemlere 3 büyükleri koruyun’ talimatı verdiği iddiasına yönelik de açıklama yaptı.

Bu iddialara MHK’nın cevap bile vermediğini vurgulayan Dereli, "Çok sorduk ama bir cevap alamadık ama futbol kamuoyu verilen kararlardan neyin ne olduğunu gördü. Yusuf Namoğlu, sen mevcut federasyonla ilgili suçlamalarda bulunuyorsun, geliyorsun onların MHK Başkanı olmayı kabul ediyorsun. Sayın Namoğlu, o zaman hakemler sana nasıl güvenecekler, atamalarına nasıl inanacaklar ya da senin atadığın hakeme futbol kamuoyu nasıl inanacak? Açıklamaları, Yusuf Namoğlu’nu hep arkasından takip edecek" ifadelerini kullandı.

22 YILLIK HAKEMDEN MESLEKTAŞLARINA TAVSİYE
Dereli, 22 yıllık hakem olarak yaşanan bu süreçte görev yapan hakemlere tavsiyelerde bulundu.

"Çıksınlar sahaya, gördüklerini çalsınlar" diyen Dereli, "Hiç kimse size yardımcı olmuyor arkadaşlar, herkes sizi baskı altına almaya çalışıyor. Ama siz o baskıdan kurtulun ve gördüğünüzü çalın. Bunu yapın, toplum zaten her şeyi net bir şekilde görüyor. Türk futbolu o kadar talihsiz günler yaşadı ki, her gün kan kaybediyor. A takım, B takım diye ayırt etmeyin. Her takıma eşit mesafede olduğunuzu kararlarınızla kamuoyuna anlatın" şeklinde konuştu.
Yorum Yazın