• Spor

Seul’da Bursa rüzgârı

Türkiye’nin Seul Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet resepsiyonuna Bursa damgasını vurdu. Resepsiyonun özel davetlisi olan Bursa için salonda ayrı bir köşe oluşturulurken, İznik Çinisi Güney Korelilere tanıtıldı, kılıç kalkan gösterisi ilgiyle izlendi.
Seul’da Bursa rüzgârı
Güney Kore’nin en büyük 5 tur operatörünün de aralarında bulunduğu 9 seyahat acentesi yöneticilerini ağırlayan Bursa, Seul’da düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonunun özel konuğu oldu. Türkiye Cumhuriyeti Seul Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet resepsiyonunda Bursa için özel bir köşe ayrıldı. Güney Kore’deki yabancı misyonlardan görevliler, bürokratlar ve sanatçıların da katıldığı resepsiyonda İznikli Devlet Sanatçısı Nükhet Poyraz, çini sanatını uygulamalı olarak davetlilere gösterdi. Misafirlere İznik çinisi hakkında bilgiler verilirken, Poyraz’ın yaptığı çalışma dev ekrandan salondaki konuklara izlettirildi. Bursa ile özdeşleşen kılıç kalkın gösterisi ise Tahtakıran Kılıç Kalkan Derneği tarafından sergilendi. Konuklar gösteriyi ilgiyle izledi.
Güney Kore’nin ev sahipliğinde Gwangju şehrinde yapılan 2019 CICA Belediye Başkanları Zirvesi’ne katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Türkiye Cumhuriyeti Seul Büyükelçisi Durmuş Ersin Erçin’in dâveti üzerine Seul’a geçti. Bursa’nın turizm pastasından aldığı payın artırılması için Seul’da bir takım temaslarda bulunan Başkan Aktaş, büyükelçilik konutunda Büyükelçi Durmuş Ersin Erçin, THY G. Kore Sorumlusu Mehmet Gurulkan, Lotte Otelleri Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jason s. Cho, Lotte Otelleri Proje ve İş Geliştirme Direktörü Hyuk Bum Kwon ile bir araya geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Büyükşehir Turizm ve Tanıtma Şube Müdürü Ercüment Yılmaz’ın da katıldığı ziyarette Bursa’nın turizm fırsatları ve iki şehir arasındaki turizm iş birlikleri değerlendirildi.