TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Şimdi bahar temizliği zamanı

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Şimdi el birliğiyle bir bahar temizliği başlatma zamanı. Bunun için yapmamız gereken en temel şey, yıllık zararı 10 milyon avro seviyesine çekmek dedi.
Şimdi bahar temizliği zamanı
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Dergisi’nin 153’üncü sayısındaki yazısında, Galatasaray camiasına seferberlik çağrısı yaptı.

"HALININ ALTINA SÜPÜRÜLEN SORUNLAR YOK OLMADI"
Göreve geldiklerinden beri şeffaflıktan ödün verdiklerini belirten Özbek, "Galatasaray’ın sorunlarının saklanarak değil, paylaşarak çözüleceğini savunduk. Bu sayede de tüm camiada bir farkındalık oluşmasını sağladık. Artık herkes şunu gayet iyi biliyor; Galatasaray’ın başına ne geldiyse geçici çözümlerle kulübün yönetilebileceği yanılgısı yüzünden geldi. Halının altına süpürülen sorunlar yok olmadı, aksine gözlerden uzakta daha da büyüdü" şeklinde konuştu.

"ŞİMDİ EL BİRLİĞİYLE BİR BAHAR TEMİZLİĞİ BAŞLATMA ZAMANI"
"Şimdi el birliğiyle bir bahar temizliği başlatma zamanı" diyen Dursun Özbek sözlerine şöyle devam etti:
"Bunun için yapmamız gereken en temel şey, UEFA Finansal Fair Play kuralları çerçevesinde tüm kulüplerin önüne konulan reçeteyi uygulamak ve yıllık zararı 10 milyon avro seviyesine çekmek. Galatasaray’ın son üç sezonda 164,2 milyon Euro zarar ettiği göz önüne alınırsa bu hedef pek de kolay görünmeyebilir. Ama biz bunun aksini savunuyoruz. Çünkü Galatasaray istediği zaman, Galatasaraylılar kenetlendiği zaman ulaşamayacağımız hiçbir hedef olmayacağını çok iyi biliyoruz.

Yıllık 70,4 milyon Euro seviyesinden alıp, yedi aylık geçici yönetimle 55,8 milyona çektiğimiz, 1 Haziran 2015 - 31 Mayıs 2016 dönemi içinde 30 milyon Euro’nun altında hedeflediğimiz zararı, önümüzdeki dört ayda 10 milyon Euro’ya indirmek için bir seferberlik hamlesi başlatıyoruz.Son bölümde Galatasaray camiasına seslenen Dursun Özbek, sözlerini şöyle sonlandırdı:Yüreği sarı kırmızı renkler için çarpan herkesi, detaylarını bu ay içinde peyderpey açıklayacağımız bu büyük mücadelenin bir parçası olmaya davet ediyoruz."
Yorum Yazın