TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Süper Kupa finaline doğru

Kayseri Kadir Has Stadı’nda yarın akşam oynanacak olan Süper Kupa maçı öncesinde Galatasaray Yardımcı Antrenörü Ümit Davala,
Süper Kupa finaline doğru

ve Takım Kaptanı Selçuk İnan ile Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ve takım kaptanı Emre Belözoğlu, basın toplantısı düzenledi.

Galatasaray Yardımcı Antrenörü Ümit Davala, Süper Kupa’yı kazanmak istediklerini belirterek, “Biz iki yıldan beri lig şampiyonu olarak katıldık. Bunu alışkanlık haline getirmeyi istiyoruz. Güzel bir kamp dönemi geçti. Teknik heyet olarak hedeflediğimiz seviyeye gelmek için disiplinli bir şekilde çalışıyoruz. Saha dışında daha zor derbiler. Saha içinde sonucu değiştirebiliyorsunuz. Saha dışında çok heyecanlı oluyor” dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal da, “Futbolun güzel olacağı bir akşam yaşacağız. Öncelikle centilmenliğin ön planda olmasını diliyorum. Biz de buraya gelirken bir dönem geçirdik. İki resmi müsabaka oynadık. Sert bir mücadele oldu. Oyuncuların performansı giderek artacak. Fenerbahçe olarak kupayı müzemize götürmek istiyoruz. Oynayacağımız oyunun kalitesiyle güzel bir gece olacağını düşünüyoruz. Oyuncularımın performansı ligin başlangıcı ve kupa için fırsat olacak. Futbolun mesajları ile biteceği bir karşılaşma olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yanal, zorluk dereci yüksek bu tür maçlara alışık olduklarını belirterek, “Bu tür maçlara çok alışığız. 13 yıldır bu işin içindeyim. Çok şeyin değişeceğini düşünmüyorum. Elimizde bir kadro var. Onun takımı bunun takımı demekten ziyade takımı en iyi şekilde oynatmak lazım. Biz de onu yapmaya çalışıyoruz. Yabancı oyuncuların 6’sı sahada olacak. Diğerleri Milli Takım da oynayan oyuncular. Yarın da aynı performansla oynayacaklarını düşünüyorum.

Şampiyonlar Ligi Play-off turunda Arsenal ile eşleşmelerinin hatırlatılması üzerine Ersun Yanal, şunları söyledi:
“Arsenal bilinmeyen bir takım değil. Sadece rakibinizi analiz etmek değil, kendi takımınızı da hazırlamak zorundasınız. Kendi takımımızdaki oyuncuları da analiz etmek zorundayız.”

TAKIM KAPTANLARININ AÇIKLAMALARI
Galatasaray takım kaptanı Selçuk İnan, “Bu süper kupa maçı gerçekten biz oyuncular için çok önemli. Farklı bir heyecan. Kupayı kazanan da lige daha öz güven ile başlıyor. Bu güzel bayram gününde bu güzel kupayı alıp ayrılmak. Yarın bu maçın bir tane kazananı olacak. Temennim ülke futbolunun kazanması ve sadece futbolun konuşulmasının istiyoruz. Sonuçta her zaman yanımızda olmasını isteriz. Yanımızda olmasa bile bize ne istediğini en iyi şekilde öğretti, Sahada olmasa bile varmış gibi davranabiliyoruz artık. Eğer Fenerbahçe bizi yenerse ve kupayı alırsa alkışlarız. Buna sadece biz futbolcular değil bütün futbolcuların ve Türkiye’nin hazırlıklı olması lazım. Taraftar hazırsa biz bunu her zaman yapmaya hazırız. Gazozuna bir maç bile olsa derbilerde kazanmak istersiniz” diye konuştu.

Fenerbahçe takım kaptanı Emre de, “Derbilerin atmosferi her zaman farklıdır. Sadece futbolun konuşulacağı, kaybedenin kazananı alkışlayacağı ve bayram havasında bir maç geçmesini temenni ediyoruz. Türkiye Kupası finalinde öncesinde Trabzonspor kazansaydı alkışlayacaktık. Saha içinde olan saha içinde kalır. Bazen en yakın arkadaşınız ile de tartışabiliyorsunuz. Ama ne olursa olsun bizler profesyonel futbolcu olarak buna dikkat edeceğiz. Trabzonspor bizi yenseydi biz örnek olacaktık. Galatasaray kazanırsa Fenerbahçe kaptanı olarak onları tebrik edeceğimizi söylüyorum. Galatasaray’ı yenersek, lige bir öz güven ile başlayacağız ve Arsenal maçı için de moralli başlayacağız. Bu maçları kazanan takım bayram yapar. Türk oyuncu olarak bu maçı kendi gönlümde bir numaraya koyuyorum. Avrupa’da çok derbilerde oynadım. Saha içinde olanların dışarıya çok yansımadığı, saha dışında insanların şakalaşacağı bir ortam olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın