TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.148
  • Altın 2294.309
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

TFF'ye ramazan eleştirisi

Tokat'ta Yıldız Kızlar Futbol Türkiye Şampiyonası 1. kademe maçları ev sahibi takımların sahaya çıkmaması sonucu oynanamazken, teknik direktör Sedat Çelik İslam ülkesi olan Türkiye’de federasyonun bunu düşünerek program yapması gerektiğini düşündüklerini söyledi.
TFF'ye ramazan eleştirisi
TOKAT / İHA - Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası 24-28 Haziran 2015 tarihleri arasında 16 grupta oynanacak müsabakalar ile başladı. Tokat’ta Uzunburun Sentetik sahada ise gurubun ilk karşılaşması için saat 15.00'da Giresun Sanayispor takımı sahaya çıkarken, Tokat TOKİ İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor Kulübü sahaya çıkmadı.

Takımın teknik direktörü Sedat Çelik, turnuvaya başvurdukları tarihte Ramazan'da bu organizasyonun olacağını bilmediklerini söyledi. İslam ülkesi olan Türkiye’de federasyonun bunu düşünerek program yapmaları gerektiğini düşündüklerini ifade eden Çelik, “Maça çıkacak çocukların köylerine araç gönderdik, çocuklar velilerin müsaade etmediğini, maçlara oruçlu oruçlu katılamayacaklarını beyan ettiler ve çocukları göndermediler. Sahaya çıkamadık ve hükmen mağlup olduk. Federasyona yarın ve diğer günlerdeki karşılaşmalarda katılamayacağımızı beyan ettik, çok üzgünüz. Katılmak istiyorduk ama futbol federasyonunun da bu düşünerek organize etmesi gerekirdi diye düşünüyorum” dedi.

İKİNCİ MAÇ DA OYNANAMADI
Erbaa Gençlikspor ile Ordu Soyaspor karşılaşması da ev sahibi ekibin sahaya çıkmaması sonucu oynanamadı. Ordu Soyaspor Teknik Direktörü Özcan Türkmen, Ramazan'da bazı kulüpler için oyuncu bulmak zor olduğunu ifade ederek, “Ramazan dolayısıyla gelip gitme zorluğu var. Biz de zaten 5-6 kişi eksik geldik” diye konuştu.
Yorum Yazın