TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Spor

Türkiye olimpiyatları izleyemeyebilir

Olimpiyatların Türkiye yayın haklarını elinde bulunduran Saran Group, TRT ile anlaşma sağlanamamasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Türkiye olimpiyatları izleyemeyebilir
İHA - Saran Group’tan yapılan açıklamada, TRT ile anlaşma sağlanamadığı ve yayının sağlanması için başka kanallarla da görüşme halinde olunduğu belirtildi. Şirketten yapılan açıklama şu şekilde:
"Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nın başlamasına sayılı günler kala; kamuoyunda çıkan ’TRT ve SARAN Group arasındaki anlaşmazlık nedeniyle Olimpiyatların yayınlanamayacağı’ haberleri üzerine, tarafımızca bilgilendirme yapma gereği doğmuştur.

2014 Kış Oyunları ve 2016 Rio Olimpiyatları’nın Türkiye haklarını uluslararası bir televizyon kanalı satın almış ancak yaptığı ihalede 2016 Olimpiyatları’na yayıncılar tarafından ilgi olmamıştır. Bunun üzerine şirketimiz Saran Medya, Olimpiyat Oyunları’nın alt lisanslamasını satın almıştır.

Bu tarihten itibaren şirketimiz başta lider yayıncı TRT olmak üzere tüm yayıncılarla görüşmelere başlamış, menfur darbe girişimi sonrasında yayın hakları için kuruma maliyetinin de hayli altında bir bedel talep etmiştir.

Bu süreçte sürekli temas halinde olduğumuz TRT’nin bütçesel sıkıntıları da düşünüldüğünde, kanaatimizce TRT de kendince haklıdır.

Saran Medya bu bilinçle hareket ederek, Rio Olimpiyatları’nı Türk sporseverlerle buluşturmak adına, sponsor görüşmelerinden farklı televizyon kanallarına içerik bölüştürme yöntemine; hatta Olimpiyatları Youtube kanallarından yayınlamaya kadar uzanan farklı çözüm modelleri üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.

Durum bu minvalde olup, nihai neticenin kamuoyuyla 24 saat içinde paylaşılacağı bilgisini saygılarımızla arz ederiz."

Öte yandan 2016 Rio Olimpiyatları 6 Ağustos Cumartesi günü TSİ 02.00’de yapılacak görkemli bir törenle açılacak.
Yorum Yazın