TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Spor

Uşak Sportif, Eurochallenge Cup'a galibiyetle başladı

FIBA EuroChallenge Kupası H Grubunda yer alan Uşak Sportif, sahasında Belarus ekibi Tsmoki Minsk’i konuk etti. Avrupa’daki ilk sınavına çıkan Türk temsilcisi sahadan 78-59 ile farklı bir galibiyetle ayrıldı.
Uşak Sportif, Eurochallenge Cup'a galibiyetle başladı
UŞAK / İHA - Tarihinde ilk defa bir Avrupa kupası maçına çıkan Uşak Sportif, Buckner ile karşılaşmada ilk sayıyı bulan ekip oldu. İlk çeyreğe her iki ekip de temkinli başladı.

Karşılıklı basketlerin yaşandığı bu bölümg konuk ekip Tsmoki Minsk 17-22 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de oyunda denge vardı. Çeyreğin son saniyesine girerken Uşak Sportif’ten İbrahim Yıldırım’ın üçlüğü isabetli olunca soyunma odasına Uşak Sportif 42-41 önde giden taraf oldu.

Üçüncü çeyrej Uşak Sportif’in sayıları ile başladı. Belarus ekibi, Uşak Sportif’e nazaran daha çok hücum şansı yakalasa da sayı üretmede sıkıntı yaşadı. Tribünleri tıklım tıklım dolduran Uşak seyircinin desteği ile Türk temsilcisi oyunda ağırlığını artırmaya başladı. Çeyreğin bitimine 5 dakika kala skor 54-43 Uşak Sportif lehine geçildi. Çeyreğin sonlarına doğru baskısını iyice artıran Uşak Sportif farkı da açmaya başladı. Çeyreğin sonunda ise skor 63-50 Uşak Sportif lehine tamamlandı.

Son çeyreğe girilirken sahada hakimiyetini kabul ettiren Türk ekibi, üstün oyunu ile farkı açmaya devam etti. Avrupa kupalarında ilk kez sahaya çıkan Uşak Sportif karşılaşmadan 78-59’luk skorla galip ayrılan taraf oldu.
Yorum Yazın