TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 35.06
  • Altın 2325.486
  • BIST 100 9129.19
  • Spor

Yeni Diyarbakırspor, TFF’yi ırkçı söylemlere karşı önlem almaya çağırdı

Deplasmanda oynadığı Erzincan Refahiyespor maçında rakip takım taraftarlarının ırkçı ve siyasi sloganlarına maruz kaldıklarını belirten Yeni Diyarbakırspor Yönetimi, çözüm süreci yeşil sahalarda sabote ediliyor diyerek hükümeti ve TFF’yi önlem almaya çağırdı.
DİYARBAKIR / İHA - Son dönemlerde bölge takımlarına karşı sistematik bir oyunun sahneye konulduğuna dikkat çeken Yeni Diyarbakırspor Yönetimi, karanlık odakların çözüm sürecini spor sahalarında sabote etmeye çalıştığını ifade ederek, hükümeti ve TFF’yi önlem almaya çağırdı. Yeni Diyarbakırspor’dan yapılan açıklamada, “Son dönemlerde bölgemiz takımlarına karşı yaşanan olayların sporda yaşanan sıradan olaylar olmadığını, bunların bir takım çevreler tarafından tezgahlandığını düşünmekteyiz. Bölge takımlarına karşı ırkçılık ve ayrımcılık yapılarak çözüm süreci sabote edilmek isteniyor. Tribünlerde atılan ırkçı ve provokatif sloganlar ve özellikle son Erzincan deplasmanında maruz kaldığımız çirkin olaylar bunun somut kanıtlarıdır diye düşünüyoruz” denildi.

“ÖNLEM ALINMAZSA TOPLUMSAL BÖLÜNME YAŞANABİLİR”
Yetkililerin atılan siyasi sloganlara sessiz kaldığı eleştirisinin yapıldığı açıklamada, “Bir kulüp başkanı yetkisi olmadığı halde kaymakamın zorba tutumu ve talimatıyla protokol tribününden kaldırılıyorsa, dakikalarca süren ’pkk dışarı’ ve benzeri sloganlara sessiz kalınarak hiçbir işlem yapılmıyorsa tüm bunlara karşı kayıtsız kalmamız beklenemez. Hükümeti ve TFF’yi bu çirkin senaryo ve olaylara karşı önlem almaya çağırıyoruz. Tarih göstermiştir ki, özünde birlik ve beraberliğin, kardeşliğin pekiştiği yer olan spor sahaları aynı zamanda dikkatli olunmadığı takdirde karanlık odakların emellerine alet edilerek toplumları hatta ülkeleri bölünmeye, kardeş kavgasına kadar götürebilir” ifadeleri kullanıldı.

“ASIL HEDEF ÇÖZÜM SÜRECİNİ SABOTE ETMEK”
Spor sahalarını ırkçılığın hortladığı ve cirit attığı alanlar olmaktan kurtarma konusunda hükümet ve TFF’nin bir an önce önlem alarak gerekli cezaları vererek bu çirkin tezgahın önüne geçmesi gerektiği vurgulanan açıklama şöyle devam etti:
“Burada asıl hedefin çözüm süreci ile ülkenin birlik ve beraberliği akamete uğratmak olduğu unutulmamalıdır. Bu liglerde mücadele etmemizin amacı siyaset değil, spor yapmaktır. Amacı siyaset olanlar spor sahalarından ve tribünlerden temizlenmelidir. Rahatsızlanan rakip takım taraftarına uzun süre ambulans göndermemek hangi insani duygu ile açıklanabilir? Atılan ırkçı sloganlara karşı metanetli ve vakur davranan taraftarlarımızın takdir edilmesi gerekirken, ev sahibi ekip taraftarlarının ırkçı tutumlarına ses çıkarmayan güvenlik güçlerinin taraftarlarımıza şiddet uygulaması da madalyonun bir başka yüzüdür. Bu tutum kabul edilemez ve hiçbir haklı gerekçesi olamaz.”

“HAKEMLER SAHADA EMEK HIRSIZLIĞI YAPTI”
Sporda oluşturulmak istenen ırkçı ve ayrımcılık ikliminden bazı hakemlerin de etkilendiğine dikkat çekilen açıklamada, “Refahiyespor maçında takımımızın sahadaki emeği hakemler tarafından gasp edilmiştir. Nizami golümüz iptal edilmiş, rakip takıma uydurma penaltı verilmiş, bariz gol şansını engelleyen rakip takım kalecisine hak ettiği kırmızı kart verilmemiş ve avantaj kuralı uygulanmayarak takımımızın olası iki golü engellenmiştir. Tüm bunlar bir takımın önünü kesmek için yeterli olan olgulardır” denildi.

“OLAYLAR DEVAM EDERSE LİGDEN ÇEKİLİRİZ”
Açıklamada, yaşananların önüne geçilmemesi halinde takımın ligden çekileceği uyarısı yapılarak, "Yıllardır maruz kaldığı zulümler ve haksızlıklar ile çektiği acılara rağmen onurlu duruşundan, misafirperverlikten taviz vermeyen, ırkçı tutumları benimsemeyen halkımızı son dönemlerde sahnelenmek istenen bu kirli oyun konusunda da sağduyulu davranmaya davet ediyoruz. Ancak ilgili kurum ve kuruluşlar ile siyasi irade üzerine düşeni yaparak gerekli önlemleri bir an önce almalıdır. Benzer bir olayın daha yaşanması halinde hiç düşünmeden ligden çekileceğimizi buradan ilan ediyoruz. Bizi bu liglerde görmek istemiyorsanız biz de bunun meraklısı olmayız ve gereğini yaparız” ifadelerine yer verildi.
Yorum Yazın