TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Zorlu’dan Altay’a kurtuluş reçetesi

Altay Divan Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, 29 Haziran’da yapılacak genel kurul öncesi gazetecilerle basın toplantısında bir araya geldi.
Zorlu’dan Altay’a kurtuluş reçetesi

Zorlu, basın toplantısında Altay’ın 100. yılında kurtuluşunun güçler birliği yönetiminden geçtiğini söyledi.

Altay Sosyal Dayanışma Derneği’nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Kemal Zorlu, genel kurul öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Zorlu, 29 Haziran’da yapılacak genel kurulun yeni tüzüğe uygun olarak gerçekleştirileceğini belirterek, “Başkan adayları 17 Haziran Pazartesi gününe kadar resmi başvurularını yapmak zorunda. Şuan 4 tane başkan adayı var. Bunlar; Ömer Hızlıok, Reha Kapsal, Niyazi Konuşmaz ve Aslan Savaş. Mevcut başkan Ömer Hızlıok görevine devam etmek istiyor. Reha Kapsal ve Aslan Savaş ile de başkanlık konusunda görüşmelerim oldu. Niyazi Konuşmaz’la ise görüşme fırsatım olmadı. 4 tane başkan adayı olmasının Altay adına sevindirici bir durum. Benim temennim 100. yılda bu seçimde güçler birliğinin yönetiminin çıkması. Fakat değerlendirecek olursak böyle bir şey pek mümkün gözükmüyor” dedi.

“ALTAY MACERAYA SÜRÜKLENMEMELİ”
Zorlu, Altay’ın globalleşen dünyaya ayak uydurmak zorunda olduğunu belirterek, “Gelecek yeni yönetim Altay’ı maceraya sürüklememesi gerekiyor. Maddi açıdan güçlü olunması lazım. Altay’ın 100. yılı konserlerle, balolarla ve partilerle kutlanmaması lazım. Buna karşıyım. Altay’ın 100. yılında ciddi atılımlar yaparak globalleşen dünyaya uyum sağlaması lazım. Bu çerçevede diğer belli kulüplerde olduğu gibi Altay eğitim kurumları açmamız, İzmir’in ve Ege bölgesinin her yerinde tesisleşmemiz lazım. Altyapımız güçlü olursa Altay da büyük olur. Diğer İzmir kulüplerine bakıyorum hepsi yukarıya doğru çıkış içerisinde fakat Altay bunu henüz başarmadı” dedi.

“ALTAY, BÜYÜK BİR MARKA”
Zorlu, Altay’ın büyük bir marka olduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Altay, Türkiye’nin en köklü ve tanınan kulüplerinden biri. Bu iyi değerlendirilmesi lazım. Dünyaca büyük kulüpler isimlerinin arkasına sponsor alarak maddi açıdan güç kazanıyor. Altay’ın da böyle olması. Kurumsal yapıda hareket etmezsek Altay’ın geleceğini parlak görmüyorum.”

“STAT VE ŞİKE KONUSUNDA HAKLIYIZ”
Alsancak Stadı zeminin yeni sezonu kaldıracak kapasite olmadığının herkesin farkında olduğunu belirten Zorlu, “Alsancak Stadı Altay ile özleşmiş durumda ve kullanım hakkı önceliği kiracı olduğumuz için bizde. Fakat 4 takım burada maç yapacaksa stad zeminin masrafı ortak karşılanmalıdır. Biz stadının zeminin bakımı için GSİM devredersek bir daha geri alamayız. Bu hukuka aykırı bir durum. Altay, Altınordu, Göztepe ve Karşıyaka burada oynayacaksa stadın zeminin düzeltilmesi masrafı ortak karşılanmalıdır. Altay, bu yükün altından tek başına kalkamaz. Ayrıca son zamanlardaki UEFA’nın yürütmüş olduğu şike konusunun da sıkı takipçisiyiz. Bizim de zamanında şikeye maruz kaldığımız elimizde belgeli şekilde var. Ben yeni gelecek yönetimin bu konuda da girişimde bulunması istiyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın