TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.114
  • Altın 2309.788
  • BIST 100 8880.09
  • Teknoloji

12. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Saner Öztürkler, Ambalaj Sanayicileri Derneği ve Reed TÜYAP iş birliğiyle düzenlenen '12. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2016'da 2’ncilik ödülüne layık görüldü.
12. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması
İHA - Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Saner Öztürkler, Ambalaj Sanayicileri Derneği ve Reed TÜYAP iş birliğiyle düzenlenen “12. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2016”da 2’ncilik ödülüne layık görüldü.

Yarışmanın ödül töreni, 2 Kasım Çarşamba günü 22'nci Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarı’nın açılış etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirildi. Dünya Ambalaj Örgüt (WPO) ve Asya Ambalaj Federasyonu (APF) tarafından teşvik edilen ulusal yarışmada dereceye giren projeler, WPO ve APF tarafından düzenlenen WorldStar ve AsiaStar Student Yarışmaları’na katılma hakkı kazanıyor. Bu yıl yarışmada, 3 derece ve 3 mansiyonun yanı sıra başarılı bulunan 9 projeye de sertifika verildi.

Kendisine de 2’ncilik getiren ve Türkçe karşılığı “Döngü” olan “LOOP” adlı çalışmasını bitki yetiştirme kiti olarak tanımlayan Saner Öztürkler, “Seçilen malzemeler ve kullanım senaryosu ile ambalajı, atık olmanın ötesine geçirerek sürdürülebilirlik ilkesi ile bütünleştirmeyi amaçladık. Büyüyen bitki ile evrilen ambalaj fesleğen, biberiye, maydanoz ve nane tohumu alternatifleriyle pazarda yer alan ‘LOOP’, kullanıcı ve çevre dostu tavrıyla ilgi çekmeyi hedefledi” şeklinde konuştu.

“Yarışmada başarılı olmak, benim için önemli ve gurur verici bir sonuçtur”
Endüstriyel Tasarım Bölümü lisans eğitimi süresince grafik tasarımla olan iletişiminin, sektör olarak ambalajın ilgisini çekmesini sağladığını belirten Saner Öztürkler, “Ambalaj üzerine kurulu bir yarışmada başarılı olmak, benim için önemli ve gurur verici bir sonuç. Kazanan projelerin 2-5 Kasım tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Avrasya Ambalaj Fuarı'nda sergilenmesi, sonucun önemini destekler nitelikte bir durum. Uluslararası yarışmanın katılım ön koşulu olan ulusal yarışmayı kazanarak projemin uluslararası platformda yarışacak olması ise benim için çok heyecanlı verici” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın