TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Teknoloji

9 milyondan fazla sattı

Her ne kadar Apple veya Samsung kadar tanınır olmasa da Huawei bir kez daha mobil oyununda büyük bir oyuncu olduğunu bir kez daha kanıtlamış durumda. Son amiral telefonu Huawei P9, 9 milyon satış adedini devirmiş durumda!
9 milyondan fazla sattı
İnternet Haber Servisi - Çinli firmanın Cuma günü yaptığı duyuruda Nisan ayında yayımlanan üst seviye P9 telefonunun Dünya genelinde 9 milyondan fazla satışa ulaştığı duyurulmaktaydı. IDC Research'ün de belirttiği üzere bu satışlar, Huawei'nin 2016 yılı üçüncü çeyreği için de 3 numaralı telefon markası olarak yerini korumasını ve sadece Samsung ile Apple'ın gerisinde kalmasına yardımcı olmuş durumda. Ancak Huawei ve ilk iki marka arasındaki fark oldukça büyük. Apple, geçtiğimiz Eylül ayında sadece bir hafta sonunda 13 milyon iPhone 6S ünitesi satarken, Samsung'un Galaxy S7 telefonu da 3 ay sonrasında 26 milyon adet satmış durumda.

Telefon, firmanın çoğu orta seviye önerisinden daha pahalı olmasına rağmen, Apple'ın iPhone 7 Plus'da kullanmaya başladığı Leica-marka çift kamerasını satış planının merkezine yerleştirmişti.

chip.com.tr'nin haberine göre Huawei'nin bir sonraki büyük yayımı ise Mate 9 olarak gözükmekte. 5.9 inçlik bu phablet, çift kameraya, 4GB RAM'e ve Huawei'nin yeni Kirin 960 işlemcisine sahip olacak.
Yorum Yazın