TİC Holding Header
  • USD 32.334
  • EUR 35.091
  • Altın 2298.61
  • BIST 100 8880.09
  • Teknoloji

Doğa Koleji'nde dev teknoloji zirvesi

Eğitim teknolojilerindeki uygulamalarıyla öncü olan, Microsoft’un Türkiye’deki Showcase okulu Doğa Koleji, Teknoloji Zirvesi düzenledi.
Doğa Koleji'nde dev teknoloji zirvesi
İSTANBUL / İHA - Tuzla Doğa Kolejinde bu yıl ilk kez gerçekleşen zirveye Microsoft, IBM, INTEL, Pearson yöneticileri, akademisyenler ve eğitim liderleri katıldı. Ana temanın ‘yenilik’ olarak belirlendiği zirvede eğitim teknolojilerindeki son gelişmeler ele alındı. Tuzla Doğa Koleji’nde yer alan özel konseptli sınıflarda uygulamalı sunumlarla teknoloji kullanımının en iyi örnekleri paylaşıldı.

Bilgi ve Eğitim Teknolojileri alanındaki yenilikçi yaklaşımı ve çalışmaları ile “Teknolojiyi En İyi Kullanan Okullar” arasında öncü olan Doğa Koleji, eğitim ve öğretimde teknolojinin en etkin ve faydalı kullanımını destekleyerek paydaşlarına lider olmaya devam ediyor.

Microsoft’un Türkiye’deki Showcase Okulu olan Tuzla Doğa Koleji’nde öğrencinin, öğretmenin ve velilerin de dâhil olduğu eğitim teknolojileri; özgün, yenilikçi ve 21. yüzyıl vizyonuyla örtüşen eğitim modelleri ile besleniyor. Doğa Koleji’nde öğrencilerin mantıksal düşünebilen, araştırma ve sunum yapma becerileri gelişmiş, teknolojiyi her alanda verimli kullanabilen bireyler olması hedefleniyor.

Bu bağlamda Tuzla Doğa Koleji’nde teknoloji sektörünün lider firmalarının katılımıyla dev “Teknoloji Zirvesi” düzenlendi. Zirveye, Doğa Koleji Genel Müdürü Bünyamin Çelikten, Microsoft Eğitim Direktörü Mark Chaban, Pearson Ülke Müdürü Özhan Toktaş, Intel Genel Müdürü Burak Aydın, Bilgi Teknolojileri Başkanı Dr. Tayfun Acarer, IBM Bulut Ekosistem Geliştirme Yöneticisi Jale Akyel, Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası Kurucu Müdürü İhsan Elgin, Pearson’dan Guy Elders, Partner at Acacus Technologies Herve Marchet katıldı.
Zirvenin açılış konuşmasını Doğa Koleji CIO’su Ömer Ömeroğlu yaptı. Ömeroğlu’nun konuşmasının hemen ardından Doğa Koleji Genel Müdürü Bünyamin Çelikten söz aldı. Eğitimde teknolojinin önemine değinen ve “Doğa Koleji öğrencileri geleceğin lideri olarak teknolojiyi üreten kişiler olacaklardır” diyen Bünyamin Çelikten şunları söyledi: “Gelişen teknoloji yeni bir dünya vizyonu ortaya çıkardı ve yeni mesleklerin doğmasına neden oldu. 15 yıl önce hayal olan meslekler şimdi trend haline geldi. Bu nitelikler doğrultusunda öğrenci yetiştirmek için öğrenme modellerinin de değişmesi gerekmektedir. Biz Doğa Koleji olarak teknoloji alanında yaptığımız yatırımlarla ‘veri tabanlı eğitim sistemini ilk olarak hayata geçiren okul olduk. Doğa Koleji öğrencilerine dijital ortamda etkileşimli bir eğitim ortamı sunarak; öğretmen, veli ve öğrencilerin ortak çalışma alanlarını dijital ortama taşıdık. Böylece zenginleştirilen içeriklerle öğrencilerimize standartların dışında bir eğitim ortamı sağladık. Tuzla Doğa Kolejinde hayata geçirilen "Intel Eğitim Tabletleriyle Eğitim", "Dijital içerik", "Bilgisayar Müzesi", "Deneyim Odaları" ve "Lego Atölyesi" gibi birçok özel uygulama ve mimarı özelliklerle Doğa Koleji öğrencilerine teknoloji ile iç içe olma imkânı sağladık. Böylece öğrencilerimizin sadece teknolojiyi doğru kullanmaları değil, üretmelerini de hedefledik.”

Çelikten’in konuşmasının ardından katılımcılar, teknoloji ile öğretim, dijital doküman ve kaynak kullanımı, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik tekniği ile öğretim, teknoloji destekli eğitim içerik uygulamaları konuları üzerine sunumlar gerçekleştirdi.

“SINIFLARDA DÜNÜ DEĞİL YARINI ANLATIYORUZ”
Intel Genel Müdürü Burak Aydın, “Eğitim Teknolojileri ve Gelecek” konulu konuşmasında, “Dünya artık teknoloji olmadan dönmüyor. Herkesin çevirim içi olduğu üretimde insan yerine robotların var olduğu bir dünya haline geldik. İnsan faktörü artık yeni iş alanlarına kayıyor. Bu yüzden eğitim teknolojileri devreye giriyor. Okullarda yapılan en önemli şey, belirsiz bir dünyaya öğrenci hazırlayabilmek. Artık öğrenci merkezde, öğretenin ise koçluk yaptığı bir sistem var. Şirketlerin girişimci ruhu ile çalışan insanlara ihtiyaç var. Girişimcilik dersleri eğitim sıralarında alınırsa bir hayatı değiştirecektir. Bugünün sınıfları 10 sene önceki sınıflardan farklı. Artık sınıflarda dünü değil yarını anlatıyoruz” dedi.

TEKNOLOJİ ÜRETEN BİR NESİL YETİŞİYOR
“Microsoft Education” başlıklı bir sunum yapan Microsoft Eğitim Direktörü Mark Chaban; Doğa Koleji’nin Türkiye’de eğitim sektöründe teknoloji açısından büyük yenilikler yapan bir okul olduğunu ifade etti. Eğitim dünyasının teknolojiyi bir adım önde takip etmesi gerektiğini vurgulayan Chaban, “Doğa Koleji bu anlamda her zaman ülkesinde öncü bir kurum olarak dikkatimizi çekti. Showcase okulumuz olarak bizler de teknoloji alanındaki yenilikleri Doğalı öğrencilerle paylaşmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Aynı zamanda kurduğumuz işbirliği çerçevesinde artık teknoloji üreten bir nesil de yetiştirebiliyoruz.” şeklinde konuştu.

Dev zirvede sunumların ardından Tuzla Doğa Koleji’nin özel dizaynlı sınıflarında öğrenciler ve lider firmaların temsilcileriyle; e-Doğa (Learning Management System) Deneyimi, Fizik Atölyesi (Uçak, Robot, Kriminal) Deneyimi, 3D Ürün Dizayn ve Tasarım, Karbon Ayak İzi Deneyimi, Robotik, Lego Atölyesi, Bilgisayar ve Programlama Deneyimi, Galileo 3D Eğitim Deneyimi, Intel Communication Library Deneyimi, Bilim Atölyesi (Matematik ve Akıl Oyunları) Deneyimi, Microsoft Kinect Education Deneyimi gerçekleştirildi. Öğrenciler, katılımcılar ve veliler bu özel programla teknolojinin eğitimde nasıl kullanılabileceğine yönelik benzersiz bir deneyim yaşadılar.
Yorum Yazın