TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Teknoloji

Mobil Dünya Kongresi başladı

Mobil Dünya Kongresi, İspanya’nın Barcelona kentinde, İnovasyonunun Gücü ana temasıyla başladı.
Mobil Dünya Kongresi başladı
BARCELONA (AA) -  Mobil teknolojilerindeki en güncel trendleri, yeni nesil ürün ve hizmetlerin sunulduğu ve iletişim sektörünün dünyadaki en büyük firmalarını bir araya getiren Mobil Dünya Kongresi'ne 200’den fazla ülkeden yaklaşık 90 bin profesyonel katılımcı bekleniyor.

2 bin standın kurulduğu kongreyi izlemek için 4 bin gazeteci akredite olurken, kongrede  20 firmayla yer alan Türkiye’den de çok sayıda profesyonel katılımcı Barcelona’ya geldi.

Kongreye ard arda ikinci kez katılan Facebook’un kurucusu ve yönetim kurulu üyesi Mark Zuckerberg, Android ve Google Chrome’un patronu Sundar Pichai, Wikipedia’nın eş kurucusu Jimmy Wales, Mozilla’nın başkanı Mitchell Baker ve ABD Federal İletişim Komisyonu Başkanı Tom Wheeler ise bu yılki fuarın öne çıkan isimleri oldu.

Kongre boyunca bir çok firma yeni teknolojilerini tanıtırken, Kore markası Samsung’un “Galaxy S6” ve akıllı saati ile Çin markası HTC’nin “HTC One M9 – Hima” modeli  en çok beklenen ürünler arasında yer alıyor. Yine bir Çin markası olan Huawei’nin resmi tanıtımını yapmasa da ilk akıllı saatini ve yeni nesil tabletlerini kongre boyunca gösterecek olması da dikkat çeken detaylar olarak görünüyor. Akıllı saatler kongrede öne çıkarken, iletişim sektörünün sağlık, turizm, otomobil sektörlerindeki yeni kullanımları da kongre boyunca öne çıkacak konular olarak gösterildi.

Yılda 436 milyon avro
2018 yılına kadar Barcelona’da gerçekleştirileceği kesin olan Mobil Dünya Kongresi’nin daha sonra hangi kente geçeceği konusundaki belirsizlik de devam ediyor. 2006’dan bu yana Mobil Dünya Kongresi’ne evsahipliği yapan Barcelona kentinin etkinlikten yılda 436 milyon avroluk gelir sağladığı belirtiliyor. 5 Mart’a kadar sürecek kongre dolayısıyla Barcelona’daki oteller yüzde 90 doluluk oranına ulaşırken, otellerin konaklama fiyatları da yükseldi.

Öte yandan terörizm tehdidine karşı güvenlik önlemlerinin artırıldığı Barcelona’da 1 yıl öncesine oranla yüzde 57’lik artışla toplam 2 bin 450 polisin görev yaptığı öğrenildi.
Yorum Yazın