TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 35.06
  • Altın 2325.486
  • BIST 100 9129.19
  • Teknoloji

Türksat Uydu ve Uzay Teknolojileri gününe Netcad imzası

Çeyrek asrı aşkın deneyimiyle ülkemizin en yaygın kullanıma sahip Netcad yazılım firması, 11-12 Aralık 2015 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Türksat Uydu ve Uzay Teknolojileri etkinliğine katıldı.
Türksat Uydu ve Uzay Teknolojileri gününe Netcad imzası
Sultan Gedik - İki gün süren etkinlik boyunca standında ziyaretçilerini ağırlayan Netcad, aynı zamanda Coğrafi Bilgi Sistemleri Tabanlı E-Devlet Uygulamaları Ve Standartlara Dayalı Birlikte Çalışabilirlik İlkeleri panelindeki sunumuyla da etkinliğin en verimli firmalarından biri oldu. Netcad Genel Müdürü Ufuk BALCI tarafından yapılan sunumda, coğrafi tabanlı iş süreçlerine, coğrafi verilerin oluşturulmasına ve birlikte çalışılabilirliğin önemine dikkat çekildi.

BALCI konuşmasına, Netcad Pazar araştırmasına göre kamu ve yerel İdarelerin 1000’e yakın merkezi biriminin ve 4.000’e yakın taşra biriminin CBS ile ilgili olduğunu vurgulayarak başladı.

Netcad’in 1989 yılından bugüne şehir yapılanmalarının hemen her aşamasından sorumlu olan Kamu, Yerel Yönetim ve Özel Sektöre yönelik çözümler geliştirdiğini belirten BALCI, coğrafi tabanlı iş süreçlerindeki veri düzenleme, analiz, planlama, proje tasarımı ve CBS oluşturma bileşenlerinde entegrasyona çok önem verdiklerini ve sağladıkları çözümlerde Kurum içi Yönetim Bilgi Sistemi, EBYS ve Proje uygulamaları ile kurum dışı portal uygulamalarında bütünleşik entegrasyon sağladıklarını dile getirdi.

Birlikte çalışabilirliğin sadece teknik bazda yorumlanmaması gerektiğini ifade eden BALCI, bu anlamda Kamu’nun Özel Sektörle birlikte çalışabilirliğinin de çok önemli bir konu olduğuna değindi. Son yıllarda kamu kurumlarının özel sektörden uzaklaşarak kendi işlerini kendi başlarına yapma gayretleri içerisine girdiklerini gözlemlediklerini dile getiren BALCI, bu uygulamanın özel sektöre zarar verebileceğini söyledi. BALCI sözlerine kamunun yazılım geliştiren taraf olmaktan ziyade geliştirenlere işveren, böylece yazılım sektörünün gelişmesine katkıda bulunan tarafta kalmasının daha uygun olduğunu,  ülkemizin yazılım hizmetinden çok markalaşmış paket yazılımları ihraç edebileceğini belirterek sözlerine son verdi.

 
Yorum Yazın