TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Ağrı Dağı Milli Parkı doğal stüdyo oldu

Iğdır'da bulunan milli park, kış ortasında sunduğu renk cümbüşüyle düğün fotoğrafı çektirmek isteyen gelin ve damatların vazgeçilmezi oluyor.
Ağrı Dağı Milli Parkı doğal stüdyo oldu
AA - Türkiye'nin en büyük milli parkı olan Ağrı Dağı Milli Parkı, kış ortasında sunduğu doğal güzelliği ve renk cümbüşüyle gelin ve damatlar için adeta doğal fotoğraf stüdyosuna dönüştü.

Türkiye'nin İran, Nahçıvan ve Ermenistan sınırında yer alan Ağrı Dağı Milli Parkı'nın barındırdığı alanlar, özellikle düğün ve doğa fotoğrafçılarının ilgisini çekiyor.

Dağın eteğinden çıkan kaynak sularıyla beslenen Karasu çayının da içinde bulunduğu milli parktaki sulak alanlar, bitki örtüsü ve el değmemiş doğasıyla eşsiz güzellik sunuyor.

Milli parkta, özellikle uzunluğu yaklaşık 30 kilometreyi bulan sazlığın sarı, kahverengi ve yeşil tonlarıyla sergilediği manzarasında düğün fotoğrafı çektiren çiftler, en güzel anılarını burada ölümsüzleştiriyor.

Bölgede düğün fotoğrafçılığı yapan İdris Demirel, AA muhabirine, Ağrı Dağı Milli Parkı'ndaki Karasu Sazlığı'nın müşterilerince en sık tercih edilen alan olduğunu söyledi.

İran, Nahçıvan ve Ermenistan sınırındaki sazlık alanda çok güzel görseller elde ettiklerini aktaran Demirel, "Iğdır'da gelin ve damatlar kışın özel günlerindeki fotoğraf çekimlerini burada yapmayı tercih ediyor. Burası Ağrı Dağı'nın eteklerinde, manzarası çok güzel, yılın her mevsiminde fotoğraf çektirmeye imkan sunuyor, birçok rengi bu mevsimde bile bulabiliyorsunuz. Kışın kent merkezinde ve farklı yerlerde canlı renkler bulmak biraz zor. Bu da bize doğal ortamda dış çekim yapma fırsatı veriyor." dedi.

"Burası Ağrı Dağı'nın gizli cennetidir"

Damat Atilla Karga da düğün fotoğraflarını dağ eteklerindeki güzel manzarada ölümsüzleştirmek için milli parka geldiklerini anlatarak şöyle konuştu:
"Burası Ağrı Dağı'nın gizli cennetidir, düğün fotoğraflarını burada çektirdiğimiz için çok memnunuz. Ağrı Dağı eteklerinde ve dağın eriyen buzul sularıyla beslenen Karasu'yu herkesin gelip görmesini isteriz. Düğün fotoğraflarımızı böyle güzel alanda çektirmek güzel fikirdi. Kışın evlendiğimizden dolayı dış çekim fotoğraflarımızın güzel olmayacağını düşünüyordum, fakat burayı görünce rahatladım, oldukça güzel fotoğraflar elde ettik."

Yöre sakinlerinden Mehmet Maksat ise "Karasu sazlıklarına mutlu günlerinde gelenler daha da mutlu olarak ayrılıyor. Her hafta sonu fotoğraf çektirmeye gelen gelin-damatları burada görebiliyorsunuz. Buralar yazın daha da güzel oluyor." ifadesini kullandı.

Yorum Yazın