TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Yaşam

Anne ikinci kez oğluna can verdi

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi, “Bir organ, bir hayat” düşüncesiyle gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla hastalara umut olmaya devam ediyor.
Anne ikinci kez oğluna can verdi
KAHRAMANMARAŞ / İHA - Yaklaşık bir yıl önce geçirdiği apandisit ameliyatı sonrasında böbrek hastası olduğunu öğrenen Kahramanmaraşlı Ali Köse (27), Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde annesi Yeter Köse’nin (49) bağışladığı böbrekle sağlığına yeniden kavuştu.

Kronik böbrek yetmezliği olduğunu öğrendikten sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne gittiğini, orada kendisine nakil olabileceğini bildirdiklerini ve kadavra için ilk kaydını yaptırdığını anlatan Ali Köse, uygun kadavra çıkana kadar diyaliz tedavisi gördüğünü söyledi.

Diyaliz sırasında hiçbir sıkıntı yaşamayan, ancak sonrasında baş dönmesi ve halsizlik gibi şikayetlerinden dolayı işinden ayrılmak zorunda kaldığını belirten Köse, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Ailede benim dışımda, 35 yıl önce halam böbrek rahatsızlığı yaşamış. Benim Kahramanmaraş’taki doktorum Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu bu hastaneye gelince, biz de kaydımızı buraya aldırdık. İyi ki aldırmışız. 7 kardeşiz. Kardeşlerim ve annem nakil için böbreklerini vermek istediler. En uygun böbrek annemin olduğundan böbrek annemden alındı ve nakil işlemi çok iyi geçti. Şu an ikimiz de sağlıklıyız.”

Evli olan Ali Köse, nakil sonrası yaşadığı sevincini, “Bu zor süreçte hep yanımda olan eşime, aileme ve bütün sevdiklerime çok teşekkür ederim. Ayrıca Özel Sani Konukoğlu Hastanesi yöneticilerine, Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu’na, hemşirelere ve bütün hastane çalışanlarına çok teşekkür ederim. Herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” diyerek paylaştı.

“EVLAT OLUNCA KENDİ CANINI HİÇ DÜŞÜNMÜYORSUN”
Oğlunun böbrek nakli geçirmesi gerektiğini öğrendiğinde hiç düşünmeden böbreğini vermek isteyen anne Yeter Köse ise “Ali’nin ihtiyacı olduğu için bir an olsun düşünmeden böbreğimi veririm dedim. Evlat olduğu için o anda kendi canını hiç düşünmüyorsun. Sağlığına bir an önce kavuşsun diye elinden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorsun” diye konuştu. Yeter Köse, duygularını şöyle dile getirdi:
“Oğlumun sağlığına kavuşması için elimden gelen tek şey böbreğimi vermekti. Çok şükür ki böbreğim uydu. Ayrıca herkese çağrı yapıyorum; organ bağışında bulunun. Toprak altında çürüyüp gideceğine insanların tekrar hayata dönmesine yardımcı olun.”

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, hastane olarak teknolojinin bütün olanaklarıyla hastaların yanında olduklarına vurgu yaparak, “Yeter ki halkımız bizi bağışlarla desteklesin. El birliğiyle pek çok hastaya umut olmaya devam edeceğiz” dedi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu da dünyada hiçbir şeyin sağlığın yerini tutamayacağına işaret ederek, şunları kaydetti: “İnsanlar maddi, manevi pek çok şeye sahip olabilir. Ancak sağlığı yerinde olmayan insan için bunların hiçbir anlamı yok. Sağlığımız elimizden gidince bazı şeyleri fark edebiliyoruz. Bu nedenle de organ bağışı konusunda halkımızdan istediğimiz ve beklediğimiz desteği göremiyoruz. Ne zaman insanların ihtiyacı oluyor, o zaman ellerindekinin kıymetini anlıyorlar. Organ bağışı konusunda daha duyarlı olmalıyız.”
Yorum Yazın