TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Atatürk Havalimanı milletin olacak ve adı da; ’Millet Bahçesi’

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, İstanbul'da Üçüncü Havalimanı'nın 29 Ekim'de açılacağını, tam olarak faaliyete girmesiyle de Atatürk Havalimanı'nın kapanacağını söyledi.
Atatürk Havalimanı milletin olacak ve adı da; ’Millet Bahçesi’
OGÜNHABER-ÖZEL - TAV'IN BAŞARISI ÖZELLEŞTİRMEYİ YAKALAMAKTIR
Dünyanın en zengin isimlerinin ikinci ve üçüncü sanayi devrimlerini yakalayan isimler olduğunu aktaran Şener, TAV'ın başarısının arkasında ise Türkiye'deki özelleştirmeyi yakalamak olduğunu söyledi.
 
THY VE TGS’YE ORTAK OLAN TAV 3. HAVALİMANINDA HİZMET VERECEK
İstanbul 3'üncü Havalimanı'nın açılışı ile İstanbul Atatürk Havalimanı'nın ne olacağına dair açıklamalarda bulunan Sani Şener, "Üçüncü Havalimanı 29 Ekim'de açılacak. Açılınca Atatürk Havalimanı kapanacak. Ama bizim 2021 yılına kadar süremiz var. Ama yüzde 25 artı KDV'yi yani 800 milyon doları biz 2007'de peşin ödediğimiz için iki yıllık kaybımızı devlet karşılıyor. Onu ihaleden önce bize bildirdiler zaten. Onun için yapacak bir şey yok zaten. Biz şu anda Türk Hava Yolları ile TGS'de ortağız. 10 bin kişiyle orada yer hizmetleri yapacağız. HAVAŞ da 5 bin kişiyle orada olacak" dedi.
 
ATATÜRK HAVALİMANI MİLLET BAHÇESİ OLACAK
Şener, Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Millet bahçesi' olacağını açıkladığını da hatırlatarak, binaların ise convention center, yani kongre merkezi olarak kullanılacağını dile getirdi. Şener, Üçüncü Havalimanı'nın ticari, finansman modeli açısından Atatürk Havalimanı'nın kapanması gerektiğini de belirterek, "Atatürk Havalimanı'nın kapanması gerekiyor ki 3. Havalimanı çalışsın" dedi.
Yorum Yazın