TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Bir yastıkta geçen 70 yıl

Kırklareli'nde yaşayan ve 70 yıl önce tanışarak dünya evine giren Osman-Zeliha Dönmez çiftinin aşkları ilk günkü gibi sürüyor.
Bir yastıkta geçen 70 yıl
AA - Kofçaz ilçesine bağlı 20 haneli Ahlatlı köyünde 70 yıl önce tanışarak dünya evine giren çiftin aşkları halen ilk günkü tazeliğini koruyor.

Yaşamlarını oğlu ve gelini ile aynı evde sürdüren 86 yaşındaki "Osman dede" ve "Zeliha nine", gün içerisinde evde sohbet edip zaman zaman da el ele tutuşarak köyde geziyor.

Dönmez çiftinin 70 yıllık aşkı, çevredekilerin takdirini topluyor.

"Eşimi çok seviyorum"

Osman Dönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşini çok sevdiğini söyledi.

Eşiyle 70 yıl önce köyde tanışarak evlendiklerini ifade eden Dönmez, birbirlerine olan sevgi ve saygılarının hiç bitmediğini kaydetti.
Çiftlerin kendilerini örnek almasını istediğini dile getiren Dönmez, "Yeni evlenen çiftlerimiz birbirlerini sevsinler, ayrılmasınlar. Eşimle bir yastıkta 70 yıldır yaşadık. Sağolsun beni hiç üzmedi. Eşimi çok seviyorum. Aşkımız ilk günkü heyecanıyla devam ediyor. Bugüne kadar birbirimize hiç kötü laf söylemedik. Güler yüzümüzle bu yaşlara geldik. Gençlerin aşkı da bizim gibi olsun." diye konuştu.

Türk milletinin de bir sevgili gibi birbirine kenetlenmesi gerektiğini vurgulayan Dönmez, ölmeden önceki tek hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırımı görmek olduğunu sözlerine ekledi.

"Bizim sevgimiz çok büyük"

Zeliha Dönmez ise eşiyle 70 yıl önce kurdukları yuvalarını halen sürdürdüklerini kaydetti.

Küçük yaşta evlendiklerini ve yaşlarının 86'ya dayandığını aktaran Dönmez, 70 yıllık evliliklerini çocukları ve torunlarıyla taçlandırdıklarını anlattı.

Gençlerin de kendilerine hayretle baktığına işaret eden Dönmez, "Eşimi halen seviyorum. Yaşlarımız geçse de birbirimize olan sevgimiz hiçbir zaman azalmayacak. Bizim sevgimiz kelimelerle anlatılamayacak kadar büyük." ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın