TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Doğalgaz menfezlerini soğuk geliyor diye kapatmayın!

Bakırköy Belediye Başkanlığı Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından düzenlenen “Yangın ve Yangınla Mücadele” eğitim semineri Ataköy 7.8. Kısımda bulunan Sivil Savunma Uzmanlığı hizmet biriminde yapıldı.
Doğalgaz menfezlerini soğuk geliyor diye kapatmayın!
CRA -

İstanbul İtfaiyesi Eğitim Uzmanı Yusuf Uğurlu’nun verdiği eğitim programına Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Güngör Gün, Bakırköy Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Abdullah Gezer,Mahalle Gönüllüleri Arama ve Kurtarma (MAG) ekibi, Bakırköy Belediyesi Arama Kurtarma Timi(BAKUT) üyeleri katıldı.

Eğitim Uzmanı Yusuf Uğurlu yaptığı konuşmada kış geldiği için doğalgaz menfezlerinin kapatıldığına dikkat çekerek, ”Yangınların nedenleri arasında bilgisizlik, tedbirsizlik, ihmal, dikkatsizlik, sabotaj, kazalar ve tabiat olayları geliyor. Bu nedenlerin neredeyse tamamını ortadan kaldırmak insanların elindedir. Evinizde alabileceğiniz küçük önlemler bile yangınların olmasının önüne geçebilir.
Bir örnek verecek olursam; maalesef kış geldiği için vatandaşlarımız menfezlerden soğuk geliyor diye menfezleri kapatıyor. Bu olası bir doğalgaz sızıntısında çok tehlikeli. Gaz dışarı atılamadığı için yangına sebep olabilir. Ayrıca evlerinizdeki aspiratörlerinizi yağ birikeceği için mutlaka temizleyin.
Yangınların %60 sebebi de sigaradır. Sigarınızın söndüğüne mutlaka emin olun.” dedi.

Uğurlu,  doğalgaz yangınlarında kesinlikle suyla müdahale edilmemesini gerektiğini hatırlatarak,” Doğalgaz kaynaklı yangında sakın ocağın üstündeki ateşe suyla müdahale etmeyin. Ateş daha fazla parlar. Önce doğalgazı vanasından kapatın sonra da ya bir kapak örtün ya da ıslak bir havluyu  ateşin üstüne kapatın. Ayrıca piyasada 30-40 TL’ye satılan bir yangın söndürme cihazı evinizde bulundurun. 30-40 TL ile binlerce liralık kaybın önüne geçebilirsiniz.”şeklinde konuştu.

Eğitim programına katılanlar daha sonra yangına en doğru müdahalenin nasıl yapılması gerektiğini uygulamalı olarak yaptılar.

 

 

Yorum Yazın