TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Erişilmesi zor olan doğadan 1 ton çöp topladılar

Doğanın korunması ve vatandaşlarda çevre koruma bilinci oluşması adına yapılan çalışmada, erişilmesi güç olan yerlerden 1 ton çöp toplandı.
Erişilmesi zor olan doğadan 1 ton çöp topladılar
İHA - Yürütülen temizlik çalışmalarıyla şehrin çehresini güzelleştiren Yıldırım Belediyesi, Uludağ’ın kuzey yamaçlarında yer alan ve tabiatın benzersiz güzelliklerini bünyesinde barındıran Küreklidere Şelalesi ve Kent Ormanı’nda önemli bir temizlik harekatı yaptı. Şehir yaşantısından uzaklaşarak doğayla kucaklaşan vatandaşların gerilerinde bıraktıkları atıklar tek tek toplandı. Temizlik İşleri ve Yıldırım Arama Kurtarma (YAK) ekipleri, düzenlediği titiz çalışma ile bölgede yaşanması olası toprak ve su kirliliğinin önüne geçti. Dik kanyon vadisinde erişilmesi mümkün olmayan noktalara halatlar yardımı ile ulaşan ekipler, 4 gün boyunca düzenlediği temizlik seferberliğinde yaklaşık bir ton atığı toplayarak tabiatın nefes almasını sağladı.

İnsanlığın ve tabiatın geleceği için çevre temizliğinin hayati bir önem taşıdığını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Gelecek nesillerin daha iyi bir doğada yaşaması için çevre temizliğine ve doğayı korumaya azami dikkat etmeliyiz. Çevre ve tabiat bizlere hem kadim medeniyetimizin mirası hem de sonraki kuşaklar için emanettir. Havamız, toprağımız, suyumuz, bitkilerimiz ve tüm doğal güzelliklerimiz bizim için birer nimettir. Özellikle Yıldırım ve Bursa’nın barındırdığı güzelliklerin yanında şehrin sırtını yasladığı Uludağ’ın benzersiz doğası, korunması gereken önemli bir zenginliğimiz. Şehrin gürültüsünden ve yaşamın stresinden uzaklaşmak isteyen vatandaşlarımız tabiatla buluştukları ortamları kirletmemeye özen göstermeli ve doğaya sahip çıkmalıdır. Unutmayalım ki yeşil ve temiz bir dünyayı çocuklarımıza bırakmak bizim asli belediyecilik görevimizden ziyade, insani sorumluluğumuzdur” diye konuştu.
Yorum Yazın