TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 35.003
  • Altın 2324.829
  • BIST 100 9129.19
  • Yaşam

İlkokul diplomasıyla girdiği cezaevinde üniversiteyi bitirdi

İlkokul mezunu olarak girdiği cezaevinde, ortaokul ve liseyi bitiren hükümlü Nazmi Hançer, üniversite eğitimini de başarıyla tamamladı.
İlkokul diplomasıyla girdiği cezaevinde üniversiteyi bitirdi
AA - Cezaevine konulduğu sırada ilkokul mezunu olan Nazmi Hançer (41) cehaletin eğitimle aşılacağının farkına vardığında, eğitimini tamamlamaya karar verdi.

Hançer, Kahramanmaraş E Tipi Cezaevi'nde tutulurken cezaevi yönetimine başvurarak, eğitimine devam etmek istediğini belirtti.

Açıköğretim sisteminden önce ortaokulu, sonra liseyi tamamlayan Hançer, yükseköğrenime devam etme azmini nakledildiği Edirne Açık Cezaevi'nde de sürdürdü.

Anadolu Üniversitesi Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü'nden mezun olan Hançer, stajını da infaz kurumundaki hayvancılık ünitesinde tamamladı.

Daha sonra sınava girerek kazandığı Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'ne kayıt yaptıran Hançer, bu bölümden de gelecek yıl mezun olmaya hazırlanıyor.

"Cezaevinde hayata bakış açım değişti"

Hançer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokul mezunu olarak girdiği cezaevinde bol olan vaktini verimli geçirmek adına kendisini eğitime verdiğini söyledi.

Eğitimin hayata bakış açısını değiştirdiğini ifade eden Hançer, "Başka bir çarem de olmadığı için okumaya karar verdim. Zaten içeride çok boş vaktimiz oluyordu. En azından okuyup ileriye dönük bir şeyler yapmak istedim. Elimden geleni de yaptığıma inanıyorum. Ailem ve buradaki arkadaşlar da çok yardımcı oldu. İlk üniversitemi bitirdikten sonra ikincisini kazandım. Şimdi 3. sınıftayım inşallah onu da bitireceğim. Özgür olduğumda, Allah izin verirse mezun olduğum bölümümdeki işleri yapmayı istiyorum." diye konuştu.

Hançer, mezuniyetiyle ilgili olduğu için cezaevinde büyükbaş hayvanların bakımını üstlendiğini anlatarak, bu sayede teorik bilgisini pratik hale getirebildiğini kaydetti.

Hayvanların bakımını tamamladıktan sonra kimi zaman ahırda derslerine çalıştığını belirten Hançer, "Günüm sabah kalktığımda hasta hayvanlara bakarak geçiyor, ara vakitlerde ve akşamları da derslerime çalışıyorum. Sağ olsun herkes burada çok yardımcı oluyor. Benim diğer arkadaşlara tavsiyem, mutlaka eğitimlerini tamamlasınlar çünkü cezaevi buna çok uygun, insanın çok fazla boş vakti oluyor. Zamanın da nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Zamanlarını boşa geçirmesin, boş şeylerle uğraşacaklarına okusunlar, umarım onlar da başarılı olurlar. En azından dışarı çıktıklarında bir meslekleri olur." şeklinde konuştu.
Yorum Yazın