TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.153
  • Altın 2294.427
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Kalitesiz 480 ton kömür il dışına çıkarıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, hava kirliliğini önlemek için belirlenen kriterlere uymayan 480 ton kömürü il dışına çıkardı. Belediye ayrıca vatandaşların daha kaliteli bir hava solumaları için uygunluk belgesi olmayan kömür almamaları konusunda uyardı.
Kalitesiz 480 ton kömür il dışına çıkarıldı
İHA - Büyükşehir Belediyesi, uygunluk belgesi olmayan kömürleri kente sokmuyor
Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü, Antalya’da tüketilebilecek yakıtların İl Mahalli Çevre Kurulu Kararındaki kriterlere uygun olup olmadıklarının belirlenmesi amacıyla denetimlerini sürdürüyor.

15 bin ton kömür denetlendi
Kış aylarının yaklaşmasıyla kömür kamyonları, kömür satış yerleri ve merkezi sistem kömürle ısınan apartmanlarda denetimlerini sıkılaştıran Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Isınma Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ve İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı doğrultusunda kömür kamyonlarından il girişinde numuneler alırken, gezici ekipler de katı yakıt satış noktalarını denetliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının verdiği bilgilere göre; Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçesine 2016 yılı içerisinde giriş yapan 552 adet kömür kamyonu denetime tabi tutuldu ve yaklaşık 15 bin ton kömür denetimden geçirildi.

480 ton kömür il dışına çıkarıldı
Denetim işleminde her bir kamyondan kömür numuneleri alındı ve TÜRKAK tarafından akredite edilen Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü Hava Kirliliği Kontrol Merkezi Laboratuvarı tarafından analize tabi tutuldu. Analizin ardından 480 ton kömür İl Mahalli Çevre Kurulu kararlarında belirtilen kriterleri sağlamadığı için il dışına çıkarıldı.

"Uygunluk belgesi olmayan kömür tüketilmesin"
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hava kirliliğini önleme faaliyeti çerçevesinde 19 ilçede denetim faaliyetlerini sürdürüyor. Denetimler konut, sera, küçük işletmeler ve katı yakıt satıcılarına yönelik gerçekleşiyor. Konut ve seralarda İl Mahalli Çevre Kurulu Kararında belirtilen yakma saatlerine uyulması amacıyla denetim faaliyeti düzenleniyor. Yetkililer, tüm bu denetimlerin dışında vatandaşları, daha kaliteli bir hava solumaları için Antalya Büyükşehir Belediyesi Uygunluk Belgesi olmayan kömürleri almamaları konusunda uyardı.
Yorum Yazın