• Yaşam

Lösemili küçük Arda'nın 'kuzu' hayali gerçekleşti

Samsun'da harçlıklarını biriktirerek kendisine arkadaşlık yapması için kuzu almayı amaçlayan 9 yaşındaki lösemi hastası Arda Şahin, Samsun Mutluluğun Kanatları Derneğinin yardımıyla bu isteğine kavuştu.
Lösemili küçük Arda'nın 'kuzu' hayali gerçekleşti
AA - Çarşamba ilçesine bağlı Kemer köyünde annesi Ayşegül İner ve 3 kardeşi ile yaşayan Arda Şahin, 7 aydır Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Hastanesinde lösemi tedavisi görüyor.

Kardeşleri okula gittiği için evde tek başına kalan, arkadaşı bulunmayan küçük Arda'nın kendisine bir kuzu almayı çok istediğini öğrenen Samsun Mutluluğun Kanatları Derneği üyeleri, çocuğu kuzusuna kavuşturmak için harekete geçti. Bir hayırseverin desteğiyle alınan 2 aylık kuzu, Arda'ya teslim edildi.

Her ay bir hafta hastanede yatarak tedavi gören Arda, hastaneye gitmeden önce kuzuyu karşısında görünce büyük sevinç yaşadı.

Dernek Başkanı Burcu Keskin, AA muhabirine, küçük Arda ile onkoloji servisinde gezerken tanıştıklarını söyledi.

Küçük çocuğun harçlıklarını biriktirdiğini öğrendiklerini belirten Keskin, "Niçin biriktirdiğini sorduğumuzda, kuzu alacağını söyledi. Biz de onun mutlu olması için hayalini gerçekleştirmek istedik. Zaten köyde oturuyor, ona çok rahat bakabileceğine inanıyorum. Böyle çocuklarımızın tedaviden önce mutlu olmaları gerekiyor. Kuzu ile oynayarak mutlu olacağını düşünüyoruz." dedi.

Küçük Arda ise evde canının çok sıkıldığını, kimse ile oynayamadığını vurgulayarak, "Kuzu almak için para biriktiriyordum. Şimdi evde kuzuya bakarım, onunla oynarım. Bir kuzum olursa adını 'Kuzucuk' koyacaktım. Şimdi bu gerçekleşti, çok mutluyum." diye konuştu.
Yorum Yazın