TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Yaşam

Okulun bodrum katını sanat atölyesine dönüştürdüler

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Görsel Sanatlar Öğretmeni Tün, öğrencilerinin de yardımıyla okulun bodrum katındaki odayı atölye haline getirdi.
Okulun bodrum katını sanat atölyesine dönüştürdüler
AA - İlk görev yeri Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden 3 yıl önce Hürriyet İlk ve Ortaokulu'na atanan Tün, okulun bodrum katını kullanabilmek için okul yönetimi de katkısıyla çalışma başlattı.

Atölyede kelebek ve bulut temalarını ele alan Tün, ünlü ressamları tanıttığı dersliğin duvarlarını öğrencilerinin yaptığı resim ve taş süslemeleriyle donattı.

Boyayarak tavana ters astıkları şemsiyeler, her biri farklı renkte sıralar, okul bahçesindeki duvar resimleriyle çalışma alanını görsel anlamda zenginleştirmeye çalışan Tün, kurs verdiği diğer branş öğretmenleri ve öğrencileriyle karma resim sergisi açmayı hedefliyor.

Emra Tün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işe önce sıraları boyayarak başladıklarını, daha sonra duvar resimleriyle sanatçıların tanıtımını yaptıklarını ve son olarak da alanı şemsiyelerle renklendirdiklerini belirterek şöyle devam etti:
"Öğrencilerin daha özgür düşünebildikleri, daha mutlu oldukları bir ortamda verimli olmaları, bakış açılarını, ufuklarını geliştirmek için böyle bir atölye oluşturduk. Burası ilk geldiğimizde bomboş bir bodrum kattı. Daha sonra yavaş yavaş doldurduk, okulun yardımları, kendi imkanlarımızla bu hale getirdik. Kullanılmayan bir bodrum katıydı..."

Tün, mesleğe başladığından beri benzer çalışmalar yaptığına işaret ederek ilk görev yeri Şemdinli'de öğretmen arkadaşları ve öğrencilere yağlıboya dersi verdiğini, resim sergileri açtıklarını anlattı.
Yorum Yazın