TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Ramazan Dan Etkilenen Japon, Oruca Başladi..

Bölgenin kültürünü araştırmak için Safranbolu ya gelen Japon turist Takeho Hisamatsu, çevresinden etkilenerek oruç tutmaya başladı.
Ramazan Dan Etkilenen Japon, Oruca Başladi..
Karabük ün Safranbolu ilçesine, 18, 19 ve 20. yüzyılda inşa edilmiş çok sayıda tarihi konağı incelemek üzere 25 gün önce gelen Japon Takeho Hisamatsu, Ramazan ın başlamasıyla kaldığı tarihi konaktaki personel ve müşterilerin oruç tutmasından etkilendi. Orucun anlamını öğrenen Hisamatsu, konakta sahura kalkarak oruç tutmaya başladı.

Japonya da bilgisayar programcısı ve grafiker olarak çalışan Takeho Hisamatsu (30), yaptığı açıklamada, tarihi ilçenin mimari özelliklerinin yanı sıra örf ve adetlerini çok sevdiğini, kendisine ilgi gösterildiğinden yabancılık çekmediğini söyledi.

Orucun anlamını öğrendiğini ve bundan çok etkilendiğini anlatan Takeho Hisamatsu, Oruçluyken dünyadaki aç ve fakir insanları daha iyi anladım. Manevi huzur buldum.

İftar saati yaklaştığında kaldığım konakta mutfağa giderek çalışanların yemek hazırlamasına yardımcı oluyorum.

Özellikle de tarhana çorbası yapmasını çok sevdim. Ayrıca, komşular beni iftar yemeğine davet ettiler. Aile ile iftar saatini bekledik. Ramazan topunun atılışını ve ezanın okunması ile birlikte orucumuzu açtık.



OGÜN-30.Eylül-06.Ekim.2007/Sayı:40/Sayfa:05
Yorum Yazın