TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Yaşam

Sevgileri sessiz dünyalarının 'dili' oldu

Diyarbakır'da 17 yıl önce aşık olan ve ailelerinin desteğiyle dünyaevine giren Nermin ve Bedri Zengin çifti, birbirlerinin 14 Şubat Sevgililer Günü'nü işaret diliyle kutladı.
Sevgileri sessiz dünyalarının 'dili' oldu
AA - Arkadaşlarının tavsiyesi üzerine 17 yıl önce katıldıkları, bir dernek tarafından düzenlenen işaret dili kursunda tanışan ve aşık olan 39 yaşındaki Nermin ve 45 yaşındaki Bedri Zengin, ailelerinin de desteğiyle dünyaevine girdi.

Sevgilerine engel tanımayan çift, evlilikleri boyunca sessiz dünyalarında hep gönüllerinin sesine kulak verdi.

Çiftin mutluluğu 2 yıl sonra kızlarının, 12 yıl sonra da erkek çocuklarının dünyaya gelmesiyle taçlandı.

Çocuklarını kucaklarına almanın mutluluğunu yaşayan Zengin çifti, her türlü engele sevgilerinin gücüyle göğüs gererek evlatlarını büyüttü.

Ailece mutlu bir yaşam süren çift, birbirlerinin 14 Şubat Sevgililer Günü'nü de işaret diliyle kutladı.

"Engelimiz sevgimizin önüne geçmedi"

Nermin Zengin, işaret dili tercümanı aracılığıyla yaptığı açıklamada, çok mutlu bir hayatları olduğunu belirtti.

Çocuklarının bakımında ailesinin büyük destek verdiğini ifade eden Zengin, "Evlenince bir süre annemle beraber kaldık. İşitme engelli olmamız sevgimize engel olmadı. Engelimiz sevgimizin önüne geçmedi. Eşimle çocuklarımızı büyüttük. Bazen ekonomik sorunlar yaşadık. Ancak evlilik sürecinde başka hiçbir problem yaşamadık." ifadelerini kullandı.

Zengin, şunları kaydetti:
"İkimiz de işitme engelli olduğumuz için çok iyi anlaşabiliyoruz. Eğer birimiz işitme engelli, diğerimiz olmasaydık sorun yaşayabilirdik. Hayatımız gayet güzel geçiyor. Bugün sevgililer günü, eşim bana hediye getirdi. Mutlu oldum, sevindim. Mutluluk ve huzurumuzun daim olması için her gün Allah'a dua ediyorum. Bu anlarımız hiç bitmesin. Sevgimiz daim olsun istiyoruz."

"Eşime karşı sevgim hep arttı"

Bir restoranda aşçılık yapan Bedri Zengin de evliliğin müşterek olduğunu, ev işlerinde eşine yardımcı olduğunu belirtti.

Bir dernekte işaret dilli eğitimi alırken tanıştığı eşi ile ailelerin desteğiyle evlendiklerini aktaran Zengin, "17 yıldır evliyiz. Eşime karşı sevgim hep arttı. Engelimiz birbirimize olan sevgimizi azaltmadı, aksine artırdı." ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın