TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Trabzon'un 103 dönümlük botanik bahçesi tamamlanıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, 'Trabzon Botanik'te endemik bitki türlerinin ve 21 çeşit fındığın sergileneceği fındık müzesi ile bitki kütüphanesi de oluşturulacak.' dedi.
Trabzon'un 103 dönümlük botanik bahçesi tamamlanıyor
AA - Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortahisar ilçesine bağlı Çamoba Mahallesi'ndeki 103 dönümlük bir arazide oluşturulan "Trabzon Botanik"in tamamlanma aşamasına gelindi.

Yapım çalışmaları son aşamaya gelen Trabzon Botanik'te incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yetkililerden bilgi aldı.

Gümrükçüoğlu, incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Trabzon Botanik'in bitirilme aşamasına geldiğini söyledi.

Devam eden çalışmalarla ilgili de bilgilendirmede bulunan Gümrükçüoğlu, Trabzon Botanik'e ilk etapta 194 çeşit bin 600 ağaç ile 36 çeşit 9 bin 404 çalı türü olmak üzere toplam 11 bin 4 bitkinin dikildiğini ifade etti.

"Trabzon Botanik Tanıtım Günleri düzenleyeceğiz"

Gümrükçüoğlu, Trabzon Botanik'in şehir için önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Trabzon Botanik'in içerisinde yürüyüş yolları, göletler, teraslar, amfi basamakları, çim amfi, hayal evi, çocuk oyun alanı, kır kahvesi ve Trabzon'u tanıtıcı figürler inşa edilmiştir. Trabzon Botanik'te nesli tükenmekte olan ağaç türlerinin araştırılması ve korunmasına olanak sağlanmasının yanı sıra endemik bitki türlerinin ve 21 çeşit fındığın sergileneceği fındık müzesi ile bitki kütüphanesi oluşturulacak."

Gümrükçüoğlu, "Trabzon Botanik"in hizmete girmesinden önce haziran ayı sonundan itibaren "Trabzon Botanik Tanıtım Günleri" programları düzenleyeceklerini vurgulayarak, tanıtım günleri kapsamında da ilgililerin ve vatandaşların fikirlerini alacaklarını kaydetti.

Trabzon Botanik'in şehre kazandırılmasında en büyük katkıyı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığını dile getiren Gümrükçüoğlu, "Trabzon Botanik'in yapım ihalesi 31 Ekim 2014'te yapılmış ve toplam 8 milyon 845 bin 500 liraya mal olmuştur. Bu eserin Trabzon'a kazandırılmasından ötürü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.
Yorum Yazın