TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09

Halk'Tan Kopmayan Vekil; Ziyaeddin Akbulut

Merhaba sevgili Ogün gazetesi okurları yeni bir haftada daha sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum.
Bu hafta bir portremizde tanımaktan onur duyduğum, güzel bir dostu birçoğunuzun geçmişten de iyi tanıdığı TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Tevfik Ziyaeddin Akbulut'u anlatacağım sizlere...

Tevfik  Ziyaeddin Akbulut'u ben bundan 4 yıl önce tanıdım. Ak Parti Tekirdağ Milletvekili idi.
O yıllarda, kendisi ile ortak dostlar kanalı ile tanıştıktan sonra sanki kırk yıllık dostum, büyüğüm gibi yakın olduk. Bu yakınlık yıllarca bir türlü bir araya gelemediğimiz için telefonlarda sürdü. Daha sonra kendisini makamında ziyaret ederek tanışmak nasip oldu bana.
Geçen hafta oturup bu hafta hangi tanıdığım bir dostu konuk edeyim derken aklıma tabi ki birçok dostum geldi. Onlarla ilgili bir de internetten bilmediğim yönleri de var mı bir bakayım deyince Ziyaeddin Ağabey hakkında bazı sitelerde, çok haksız iddialarda bulunulduğunu görüp çok üzüldüm. Ve bu hafta bir nebze de onlara cevap olsun diye Ziyaeddin Akbulut'u ''Bir Portre''de anlatmaya karar verdim.


ANADOLU BEYEFENDİSİ
Ziyaeddin Ağabey öncelikle yakından tanıyanın da iyi bildiği gibi, son derece nazik tam bir Anadolu beyefendisi bir insan. Bunda yıllarca valilik yapmasının da payı var mı bilemem ama gerçekten ilk tanıyana bile sevgi, saygı, hoşgörü gösteren bir kişiliği var.
1949 yılında Bulgaristan'ın Kırcaali şehrinin Bayraktar köyünde doğmuş. 1 yaşında iken de ailesi ile beraber Tekirdağ'a gelip yerleşmişler. Tekirdağ Atatürk İlkokulu, Namık Kemal Ortaokulu ve lisesini bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1972 yılında mezun olmuş. Daha sonra Ulus, Cihanbeyli, Atabey, Şavşat, Çivril ve Elmalı kaymakamlıkları yapan Akbulut 1985'de Mülkiye Başmüfettişliği'ne atandıktan sonra 1990 yılında Şanlıurfa Valiliği sonra da Konya Valiliği görevlerinde bulunmuş.
2000 yılında emekli olup 2002 seçimlerinde Ak Parti'den Tekirdağ Milletvekili seçilmiş. 1975 yılında öğretmen eşi Adviye Akbulut ile evlenen Ziyaeddin Akbulut eşinin bana göre başörtülü kimine göre türbanlı olmasından dolayı sürekli eleştirilmiş.


HAKSIZ ELEŞTİRİLERE MARUZ KALDI
Sizlere sitelerdeki haksız eleştirilerden bahsetmiştim şimdi de bunları açacağım. Ziyaeddin Ağabey'in özellikle Urfa'da iken Fetullah Hoca cemaatine yakınlığı ve onlara yer tahsis etmesinden bahsediliyor.
Ne yapmış Akbulut merak ediyorum. İlim irfan yuvası kuracak bir vakfa yer vermiş. (o da doğru ise) ''Ben ne Fetullah Hoca cemaatindenim ne de başka bir cemaatle ilgim var.'' Ancak dünyanın birçok yerinde ilim, irfan yuvaları olan yani okullar açan bu cemaate birçok dünya devleti yerler tahsis ederken eğer Sayın Akbulut da Vali iken bir okul yapılsın diye yer tahsis etmişse ne olmuş.
Ayrıca yine bu sitelerde Ziyaeddin Ağabey'in o yıllarda bastırdığı kartta bir motif üzerinde ''ALLAH'' yazdığı için eleştirilmesine de hayret ettim. ABD'de Senatörler İncil üzerine yemin etmiyor mu? Veyahut birçok Avrupa ülkesinde de, peki bizde bir vali özel kartına Yüce Allah'ın kelamını yazarsa ne olur. Ayrıca Saidi Nursi Hazretleri'nden iyi bahsetmesi konu alınarak Atatürkçü değil deniyor.


NAMUSLU, DÜRÜST BİR VEKİL
Halbuki Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde Atatürkçü Düşünce Derneği ve Türkiye Emekli Subaylar Derneği üyelerinin ildeki sorunları ve diğer konularda sıkça toplantılar yaptığından neden bahsedilmiyor. Ayrıca Saidi Nursi Hazretlerini ben yaşım itibarı ile tanımadım ama annem Kastamonu'da çocukken bu zattan Kur-an öğrenmiş ve tanıma şerefine erişmiş olmasından dolayı kendince bu zatı öyle bir anlatırdı ki, ben bile o anlatımlarından son derece saygı duyardım bu zata. O yıllarda annemlerin evinin hemen yanındaki evde ikamet etmekte imiş.
Bu arada benim ve ailemin Atatürkçülüğünü de kimse tartışamaz. (Allah'a şükür bu konuda da tescilliyiz ailece) Bence bu eleştirilerin hepsi sırf eleştirmek adına yapılan haksızlıklar, bunları artık çoktan aşmalıyız, insanları şekille değil yaptığı hizmetlerle değerlendirmeliyiz.
Deseler ki Ziyaeddin Bey şu kadar zimmetine para geçirdi veya şöyle bir yolsuzluğa karıştı, ama asla böyle bir şey diyemezler çünkü son derece namuslu ve dürüst bir insan. Sırf insanları karalama adına yazılıp çizilen bu tür yazı ve haberleri esef ve üzüntü ile karşılıyorum. Bu konulara değinmeden ve kendimce cevap vermeden ''Bir Portre'' yazmak istemedim.


VATANDAŞ ONU ÇOK SEVİYOR
Gelelim yine Ziyaeddin Bey'i sizlere anlatmaya. Bendenizin de bir Tekirdağ aşığı ve nerede ise 2. memleketim olması nedeni ile Tekirdağ'ı iyi tanıdığımdan rahatlıkla buranın insanlarının duygularını da iyi bilerek anlatacağım Ziyaeddin Ağabey'i.
Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ halkı tarafından çok sevilen bir vekil zira devamlı ili ve ilçeleri geziyor. Buradaki vatandaşlar ile sürekli sohbet ediyor, dertlerini dinleyip onlara derman olmaya çalışıyor.

Bu da vatandaşların vekillerine daha çok güvenip sevmelerini sağlıyor. Tekirdağlı için benim Ziyaeddin Ağabeyim imajını çoktan yakalamış. 2007 seçimlerinde acizane kendisini daha yakın izlemek fırsatım oldu. Nerede ise her dakikasında insanlarla sohbet etmeye çalıştı ve Tekirdağ'ın CHP'nin kalesi olma imajını yıktılar.

Tabi ki burada teşkilatları ve diğer vekil adayları ile de beraber çalıştılar. Ziyaeddin Akbulut sanırım valilik gibi bir makamdan gelmesinin avantajlarını da iyi kullanan bir siyasetçi zira halk ile diyalogu son derece başarılı. Bu başarısı sanırım partinin üst düzeyinde de gösteriyor ki iki dönemdir İçişleri Komisyon Başkanlığı'nı da en iyi şekilde yürütüyor ve Tekirdağ halkının da gururu olmaya devam ediyor. Bir Tekirdağlı vatandaşımızın dediği gibi ''Bizim İlden Bakanımız yok ama olsun Komisyon Başkanımız var be ya.''

Kısaca Ziyaeddin Akbulut son derece düzgün, dürüst, sevecen bir siyasetçi. İli için elinden geleni yapmaya çalışıyor ve de daha fazlasını da yapacağından eminim.
Tabi ki ülkemiz için de. Son not eşinin kapalı olmasından ve cemaatlere yakınlığı konu edilerek eleştiriler yapılsa da son derece laik Atatürkçü bir devlet ve siyaset adamı kısaca kaybedilmemesi gereken bir değer.
Haftaya yeni ''Bir Portre''de buluşmak üzere sağlıcakla kalın...

 

 

birportre@ogunhaber.com
OGÜN/26.Ekim-01.Kasım.2008/Sayı:96/Sayfa:14

Gazete baskısı için tıklayınız. 











    


OKUYUCU YORUMLARI..


 


 


*(Bizler Atatürk'çü bir nesil olarak)Türkiye'de yaşadığımız hem ekonomik hem siyasi kaosun sorumlusu vekillerimizin eşlerinin baş örtüsü olmamalıdır.Hatta konu bile olmamalıdır..Herkesin dinsel tercihi yaradanıyla arasındadır...Bir insanı eleştirirken geçmişte yaptığı iyi şeyleride baz almak zorundayız..Sayın Ziyaettin Akbulut gibi bir çok deneyimli  siyaset adamlarını  bır yığın karalama yaparak yok etmek yerine, yeni nesile bir şeyler öğretmeleri için destek vermek zorundayız..Maalesefki Türkiye'mizde öğrenmekten daha kolaydır eleştirmek..Memleketine,milletine sahip çıkıp hizmet eden herkese teşekkür etmek lazım.Çok bilmişlik yapıp kişileri tek bir tarafıyla eleştirmemek gerek.. Sayın bir portre yazarına insanları her yönleriyle kaleme aldığı için teşekkür ederim..Çağdaş olduğunu savunup sadece partisi yüzünden insanları tek taraflı eleştirmediği ve bu değerli siyaset adamlarının diğer bir yönünü gösterdiği için.(günümüzde bu tip savunmaları yapabilecek ''çağdaş'' ım diyen pek kimse kalmadığı şu dönemde üstelık..Saygılar Sayın bir portre yazarı..      28.10.2008


 


 


 


*Sayın Akbulut'u tanımam ama bir portre yazarının yazdığı gibi biri ise değerli bir siyasetçi demek ki bu devirde, halkı ile bütünleşen siyasetçi kalmadı.
Tekirdağ nasibini almış demek ki darısı İstanbul'luların başına.
Zeki Uzun(İstanbul)    01.11.2008  08:31


 


 


*Tekirdağımızın Babası, deneyimli siyasetçi, hoşgörülü, sevgi dolu babacan bir insan Ziyaeddin AKBULUT.
Geçen yıl gazetemiz vasıtası ile tanıdım kendilerini.
Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım bey ile gelmişti şehrimize.
Posta İşletme binasının açılışı ve yılardır yapılması beklenen ( yaklşık 20 yllıdr) olması gereken ama bir türlü başlanamayan Demiryolu inşaatı için.
Temel atma törenindeydik benim Binali beye ulaşmam gerekiyordu bunun için önce Tekirdağ'ımızın Milletvekili babacan insan Ziyaeddin Beye gittim.
'' Sayın vekilim haber için sayın Bakanımız ve sizinle küçük bir röportaj yapmak istiyorum'' dedim.
''Seve seve'' dedi ve hiç unutmayacağım şekilde (benimde ilk ropörtajım) olduğu için birlikte konuştuk. İşte o zaman tanıdım Ziyaeddin beyi.
Daha sonra Tarım Bakanımız gelmişti birlikteydik yine bundan 5 gün önce Tekirdağımızın şirin ilçesi Muratlı' nın kurtuluşu vardı ve yine ilçenin kurtuluşu dolayısı ile Muratlı'daydı.
Her geçen gün kendisini daha yakından tanıma fırsatı buluduğum için son derece minnettarım.
        
İyiki diyorum ilimizde böyle bir Milletvekili var, iyiki deneyimli bir siyaset adamını ilimizden seçmişiz, iyiki ilimizin bütün sorunları ile ilgilenen bir babacan, sevecen insan ruhundan anlayan bir Milletvekilimiz var.
      
Teşekkürler Ziyaeddin Bey, teşekkürler sayın vekilim, teşekkürler Tekirdağımızın Ziyaeddin ağbeyi.



Zafer Şengül   08.11.2008      12:42


 


 


*ZİYAETTİN AKBULUT BEYEFENDİ İLE 207 YILINDA TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNDEKİ BİR ARAŞTIRMA HABER İLE İLGİLİ GÖRÜŞMÜŞ VE ÇOK SEVDİĞİM BİR AGABEYİM VASITASIYLA TANIŞMIŞTIM. MECLİSTE BİR ÇOK VEKİL VE BAKANLA GÖRÜŞMELERİMİZ OLDU AMA ZİYAETTİN BEY İLE GÖRÜŞMELERİMİZ DİĞERLERİNDEN FARKLIYDI. O HER ZAMAN TARAFINA ULAŞAN SORUNLARA SAVUNMA YAPMAK YERİNE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNDEN BAHİS EDEREK ÇÖZÜM İÇİN EYLEME HEMEN GEÇMESİYLE HALKTAN BİRİ PROFİLİNİ TAŞIYORDU.
AYRICA TEKİRDAĞDA ÇOK SEVİLEN ZİYAETTİN BEYİN TÜM TANIYAN İNSANLARIN GÖNLÜNDE TAHT KURDUĞUNU GÖRENLERDENİM VE KENDİSİNE BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM.
ALTIN KALEME DE TEŞEKKÜRLER.
FERHAT YILDIRIM         09.Kasım.2008 Pazar 23:26
 













Okuyucu Yorumları !
Bu Portre'ye Yorum veya Hatıra yazmak için Tıklayınız.







Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın