TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09

Tescilli Yakışıklı; Tolgahan Sayışman

Başarıları ile herkesi kendine hayran bırakan, efendiliği ve saygısı ile hepinizin çok sevdiği tescilli yakışıklı bir genç, önce model daha sonrada oyuncu olan 2005 dünya erkek güzeli Tolgahan Sayışman.

 

TESCİLLİ YAKIŞIKLI
Tolgahan Sayışman 2005 Güney Kore'de ''Dünya Erkek Güzeli'' seçilerek Türk erkeğinin yakışıklılığını dünyaya kanıtladı

2005'de Güney Kore ''Manhant of Word'' yarışmasında Tolgahan, ilk seçilen Türk erkeğiydi fakat bu birincilik onu şımartmadı. Saygılı ve efendi yapısı hiç bozulmadan isteyerek yöneldiği oyunculukta azimle gösterdiği başarılarla balkanlar ve Avrupa'da da ününden söz ettirdi.

Tolgahan Sayışman 17 Aralık 1981'de İstanbul'da doğan, yay borcunun özelliklerini taşıyan duygusal ama hırslı bir genç. Koyu yeşil gözleri ve 1.87 boyu ile genç kızların aşık olduğu bu tescilli yakışıklı, daha çocuk yaşlarda kadınların 'ah yavrum ne kadarda güzelsin' diyerek kucaklarına aldığı biri imiş. Hatta o yıllarda kadınların zoru ile girdiği bir panayır yarışmasında panayır erkek güzeli bile seçilmiş.

 

Ben kendisini 2002 Best Model yarışması sırasında tanıdım. Tanıdığımda ilk düşüncem bu çocuk güzel, yakışıklı ama utangaç modellik yapamaz olmuştu. Zira Tolgahan gerçekten, biri ile konuşurken bile belki de fazla saygılı olduğundan çok utangaç tavırlar içinde idi. Ancak beni yanılttı ve bırakın modelliği tam anlamı ile süper bir oyuncu oldu. Tolgahan 2002'de 2. olduğunda ben hakkının yenildiğini düşünmüştüm.

Ancak o yılmadı ve önemli değil burada 2. olsam da, benim amacım dünyada bir derece almak diyordu ve dediğini de yapıp, yılmadan çalıştı. Kırılmadı, yılmadı ve 2005'deki Güney Kore'de yapılan ''Manhant of Word '' yarışmasında 70 ülke gencinin arasında 1. seçilerek Dünya Erkek Güzeli oldu. Bu yarışmada ilk kez bir Türk erkeği 1.olmuştu ama Tolgahan Türkiye'ye döndüğünde beklediği ilgiyi bulamadı.

O yıllarda Tolgahan ben modellikle istediğim yere gelemeyeceğim, ama bu yere yinede ulaşacağım diyerek azmini yitirmedi. Sonunda Ayla Algan gibi bir üstaddan oyunculuk dersleri almaya başladı. Kısa bir sürede kendini oyunculuk için hazır hissettikten sonrada ilk konuk oyunculuk teklifini kabul ederek oyunculuğa adım attı.

 


DÜNYA STARLIĞI YOLUNDA
Bu yıllarda ''Avrupa Yakası'' ve ''Acemi Cadı'' dizilerinde konuk olarak TV'de boy gösteren Tolgahan daha sonra da Dicle, Hepsi 1, Esir Kalpler ve Maçolar dizileri ile tescilli oyuncu oldu. Tolgahan ‘ı tüm Türkiye ise ATV'nin başarılı dizisi Evlada Rumeli‘deki Mustafa tiplemesi ile tanıdı.

Öyle diyebilirim ki Tolgahan da bu diziden sonra 'şimdi oldu' diyebildi. Artık Tolgahan oyuncu olmuştu, hem de başarılı bir oyuncu öyle ki ünü Türkiye'yi de aşıp tüm balkanlar ve Avrupa'da adından söz ettirmeye başladı. Tolgahan için artık sinema vardı ve Aşk Tutulması ile de bunu da gerçekleştirdi.

İnanıyorum Tolgahan bu azim ve çalışma ile çok daha güzel projelere de imza atacaktır. Bildiğim kadarı ile özel hayatını kendi için yaşıyor ve herkesin özelini bilmesini de istemiyor. Bu şekilde gazetelerde manşet olmak yerine başarıları ile anılmak isteyen Tolgahan Sayışman bence emin adımlarla dünya starı olma yolunda.

 

Çok iyi ve ona devamlı destek olan bir ailesi olan Tolgahan için yazılacak çok şeyim var ama ben şimdilik bunları onun başarılarını anlatmaya devam edeceğim başka bir portrelere bırakarak, kısaca benim için Tolgahan Sayışman'ın azmin, çalışmanın ve başarının neler getirebileceğini gösteren bir simge olduğunu söyleyebilirim.

Ben Tolgahan'ı erkek güzeli yakışıklı bir gençten ziyade adam gibi bir adam tek kelime ile delikanlı bir kardeşim olarak tanıyorum. Kendisinin de böyle düşünülmek istediğini iyi biliyorum, zira zorlu hayat yarışında kendisine uygun olmayan hiçbir teklifi ve hiçbir projeyi kabul etmediğini iyi biliyorum. Son sözüm ben tabi ki izledim, izlemeyenler mutlaka ''Aşk Tutulması ''filmini izlesin...


 

 

 

birportre@ogunhaber.com
/02-08.Kasım.2008/Sayı:97/Sayfa:14

Gazete baskısı için tıklayınız. 











    


OKUYUCU YORUMLARI..





 


*Güzel yazmışsınızda bir portreyi devamlı takip ediyorum,Allah aşkına bu insanların hepsinimi tanıyorsunuz.
Ayrıca Aşk Tutulmasına gittim ama çok beğenmedim,zira tamamen Fenerbahçe propagandası var ben Galatasaraylıyım ne olacak şimdi.
Galip Tadır/Van   08.11.2008   11:51





*Tolgahan'ı geçenlerde Nişantaşında gördüm,Elvada Rumeli'den izliyorum inanın gerçeği çok daha yakışıklı, bayıldım ya.
Esmeray Gönültürk/Beşiktaş-İst  08.11.2008   11:22





*Tolgahan'ı severdim ama Aşk tutulması filminden sonra artık sevmiyorum.
Ben galatasaray'lıyım çünkü ve o filimde Tolgahan Fenerliyidi,acaba gerçek takımı ne?
Bana bunu mail atarmısınız veya gazetede açıklayın.
Teoman Alver/Etiler-İst. 08.11.2008   11:19





*Bir Portre'yi okudum çok da ilgimi çekti,sanatına düşkün dışarlarda dolaşmayan bar,pavyonlarda boy göstermeyen bir genç sanatçı.
Başarıların devamını diliyorum.Şu mesajımı iletin Sakın Tolgahan bey kardeşim kendini bozma.
Hasan Türksoylu-Em. Subay/Ankara  08.11.2008   11:12





*Bu çocuğun neresi yakışıklı Kıvanç Tatlıtuğ daha güzel.
Cemile Karaca(Malkara/Tekirdağ)  08.11.2008   11:08





*Ben bu çocuğa aşığım çok düzgün bir delikanlı en önemlisi şımarık değil.
Kısaca aşığım ya,bana bir görüşme ayarlarmısınız lütfen.
Tülay Gül Gülsay/Çeşme    08.11.2008   11:06




*Sayın bir portre yazarı Tolgahan madem bu kadar yakın size merak ediyorum şu sıralarda kiminle beraber ben bu genci çok beğeniyorum.
Vede merak ediyorum.
Aysel Mutlu/Bağcılar-İst   08.11.2008   11:03





*Abilerin abisi Tolgahan harika olmuş izlediğim diğer bir portrelerde neden halağa benim bir portrem yok.
Doğuş                                   10.11.2008  10:14







*Lütfen bir portrenizde düzgün insanları anlatın, Tolgahan gibi ama bizlere ne olduğu belirsiz zıpır insanlardan bahsetmeyin.
İnci Zelil.  Paşabahçe/İst     10.11.2008   10:12











*Sizi kutlamam gerekiyorsa üzgünüm, siz portre değil siz insanları hep iyi yönleri ile yorumluyorsunuz adı portre ise her yönü ile ele alınmalı.benim Tolgahan ile bir derdim de yok bu arada, ama pembe diziler gibi yazı yazarak yazarlık olurmu bilmem.
Fırat Aksazlı/Kocaeli-İzmit        14.11.2008  09:57






*Tolgahan gerçekten harika bir insan gerçek bir dost, elinize sağlık..
Berrak Tüzünaç                        14.11.2008  09:53








*Tebrikler gerçekten insanları güzel yazıyorsunuz, Beni de tanıdığınıza göre benim de portremi yazarmısınız.Resimde yolluyorum Tolgahan'dan daha yakışıklı olduğum söyleniyor, ama ben oyuncu değil futbolcuyum.
Bahadır Sekizkardeş...Akhisar Spor      15.11.2008   05:35


 











Okuyucu Yorumları !
Bu Portre'ye Yorum veya Hatıra yazmak için Tıklayınız.









Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın