TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09

Yıkılmayan Sanatçı; Mahsun Kırmızıgül

Müzik piyasasına girdiği ilk yıllarda güvensiz olan Mahsun Kırmızıgül, Hilmi Topaloğlu'nun kanatları altında hayata bakış açısını değiştirdi. Bu değişiklik ile hem müzik hem de sinema piyasasında adından söz ettirmeye başladı

Mahsun'u 1993 yılında tanıdım. O yıllarda rahmetli Hilmi Topaloğlu ile beraber çalışıyordu ve daha gencecik bir delikanlı idi. Rahmetli Hilmi yanıma getirdiğinde çok genç ve ürkekti. Hayata sanki çok güveni yokmuş gibi bir hali vardı. Ancak ilerleyen yıllarda Mahsun gerçekten kendini fazlası ile yetiştirdi ve bana göre Mahsun, Mahsun'u da aştı. Aslında Mahsun ile ilgili anlatacak çok anılarım var ama bu anılarımın değil Mahsun'un portresi olduğu için bu konulara az değineceğim, ancak çok sıkıntılı günler yaşadığını ve hayatın onu çok yormasına rağmen yılmadığını iyi biliyorum.

Mahsun ilk yıllarda İbrahim Tatlıses'e rakip olarak çıkartılmıştı ortaya, ancak o hiçbir zaman bunu benimsemedi. Zaman zaman TV'lerde ve basında belki de reyting uğruna Tatlıses'e sataştı ise de sonunda istediğini yapıp bu kavgayı sonlandırdı. Bundan belki de bu tarz atışmaları kendisine çok iyi kullanan Tatlıses hoşnut olmazken, Mahsun'un şimdilerdeki başarılarından da hoşnut olduğunu düşünmüyorum.

 

AHDE VEFACI
Mahsun ahde vefayı hiç bırakmadı. Rahmetli Hilmi'nin yanından hiç ayrılmadı. Hilmi yüzünden veyahut yanlış politikalar yüzünden Prestij Müzik'in batıp da büyük borçların üstüne kalmasına rağmen tek gün başkaları gibi isyankar olmadı Hilmi'ye karşı ve sonunda son yolculuğu sırasında da Hilmi için elinden geleni yaptı. Bu yüzden de ona başka bir sevgi besledim içimde.

Mahsun'un sanatçılığına gelince onu zaten kimse tartışmadı bile. İyi bir ses ve yorumcu olmasından dolayı kimse onu sanatı ile eleştirmedi. Herkesin sesini, yorumunu ve sanatçılığını beğenip takdir ettiği bir sanatçı oldu.

 

ÖZCAN İLE YARIŞTI
Mahsun da öyle bir hırs vardı ki, bu hırsı, azmi sayesinde belki de biraz da Özcan Deniz ile aynı zamanda patlamaları ve aynı çatı altında gelişimlerini tamamlamalarından dolayı oyunculukta Özcan'ın bir adım önde olmasını hiç kabullenemeyerek, kendini öyle bir geliştirdi ki hem Özcan'ın hem de birçok büyük oyuncunun bile önüne geçti.

Şu sıralarda oyunculuk kariyerini tam pekiştirdi ve ''Beyaz Melek'' filmi ile gişe rekorları kırdıktan sonra şimdi de yeni filmi ile tavan yapmaya hazırlanıyor. Akıllıca yürütüyor tüm projelerini. Önceliği gerçek sanatçılara veriyor ve onlardan büyük güç alıyor. Mahsun Kırmızıgül ismini altın harflerle yazdırmaya çalışıyor.

 

AZ AMA ÖZ
Bence artık Mahsun yorumu ile oyunculuğu ile herkesin kalbinde taht kurmuş skandallardan çok sanatı ile anılmak ve hatırlanmak isteyen akıllı bir sanatçı. Zira çok iyi biliyor ki, şayet böyle davranmazsa geldiği yerde sıkıntı yaşayabilir ama şimdiki tavrı ile Mahsun daha çok uzu yıllar zirvede kalmayı başaracaktır.

Yıllar önceye dönüp şöyle bir düşündüğümde aynı sandalda giderler iken rahmetli Hilmi Topaloğlu, Mahsun'u hep farklı takdir eder idi. Zira Özcan Deniz nerede bir hatun varsa hiç fark etmeden hepsinin peşinde giderken, Mahsun az ve özü tercih ederdi. Örneğin bu yıllarda Mahsun, Seda Sayan ile beraber olup medyada onunla ismini geçirip daha çok dikkat çekerken, Özcan'ın o yıllarda bildiğim en az 10 kız arkadaşı vardı ama bir tanesi bile Seda

 

''AKILLI ÇOÇUK''
Sayan gibi ilgi çekmiyordu. Bu durumdan da Mahsun pirim aldığı için Hilmi de ''helal olsun akıllı çocuk bu Mahsun'' derken Özcan için de ''o çürükçü'' demeden geçemiyordu. Gerçi Seda Sayan ilişkisi de sonunda bitti ve ayrılmadan önce hiç unutmuyorum. Seda Hanım Ataşehir'deki Mahsun'un evinde Mahsun'a ait ne kadar takım elbise gömlek ve kravat varsa makasla doğramıştı. Eh bu normaldi zira ne de olsa kadırgalı Aysel'di beraber olduğu. Daha sonraki yıllarda ise özel hayatını dikkatli bir şekilde arka plana bırakarak sanatı ile hep öne çıktı.

 

TAKDİR EDİLDİ
Kısaca Mahsun Kırmızıgül son derece efendi, saygılı olması ile de oldukça takdir alırken, gerek sesi, yorumu ile gerek ise oyunculuğu ile herkesin sevdiği takdir ettiği bir sanatçı olmayı başardı ve zirveyi yakaladı. Bundan sonra da asla bu zirveyi bırakacağını zannetmiyorum.

 

Bu güzel kardeşimin başarılarının devamını diledikten sonra da haftaya yeni ''Bir Portre''de buluşmak ümidi ile mübarek Kurban Bayramınızı kutluyor, nice güzel bayramlar diliyorum.  Sağlıcakla kalın sevgili okurlarım...


 

 

birportre@ogunhaber.com


CRA- 08.Aralık.2008 Pazartesi -  08:56:00

Gazete baskısı için tıklayınız.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın