TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
Cüneyt Akın

Cüneyt Akın

Vatan elden gidiyor yetişin!

Çok değerli okurlarımız, bugünden itibaren Ogün ailesinin bir üyesi olarak her hafta sizlerle bu sayfada buluşacak olmanın heyecanı ile ilk köşe yazımı yazmak için oturdum.
Sizlere ‘merhaba’ demeden köşe yazıma başlamamak adına; “Merhaba”

Sevgili okurlar şu sıralar bazı kesimler ‘Vatan elden gidiyor’ nidalarıyla ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar.

Malum şu anki Süleyman Şah Türbesinin yer değiştirilmesi nedeni ile büyük bir kaostan kurtulan Türkiye, paralel yapının büyük bir oyununu daha bozmuştur.

Allah’ın izni ile bütün çevirdikleri dolaplar ağızlarına yüzlerine bulaşıyor, halk artık uyandı, itibar etmiyor, böyle oyunlara…

Süleyman Şah’ın türbesinin yerinin değiştirilmesinin ardından herkes yazdı, çizdi. Hatta yargısız infazlar peş peşe geldi. Ama kimse Süleyman Şah’ın kim olduğunu bizim için değerine hiç değinmedi. Çünkü eleştirilerinin dozajını artıranlar emin olun Süleyman Şah’ımızı tanımıyorlar ve tanımakta istemiyorlar.

Süleyman Şah kimdir?
Neden bu kadar önemlidir?


Ve hükümet savaşmaktan korktu diyenler için kısaca sizlere bilgi vereyim;

Süleyman Şah, Ertuğrul Gazi’nin babası, Osman Gazinin de dedesidir. Kayı boyundadır. Süleyman Şah kayı boyundan birkaç bey ile Caber’e giderken fırat nehrinde boğulmuş ve sonra Caber kalesinin dibindeki bir kümbete defnedilmiştir.

Mezarın bulunduğu bölge, 1. Dünya Savaşı sonrasında Suriye Osmanlı İmparatorluğundan ayrılınca ‘Fransız Suriye Mandası’ sınırları içerisinde kalmıştır. Lozan antlaşmasına göre Türkiye’nin toprağı sayılmıştır.   

Süleyman Şah Türbesi, Suriye’nin Halep ilinin Karakozak Köyü sınırları içerisinde buluyordu. Suriye Hükümeti 1968 yılında Fırat nehri üzerinde baraj inşaatı nedeniyle Süleyman Şah türbesinin sular altında kalacağını ileri sürerek Türkiye den naklini istemiştir.

Türbe ve Karakol daha önceden de yer değişikliğine gitmiştir. Nakil ve türbe ile alakalı bilgi ve belgeler devletimiz tarafından toplanmaktadır. Kamuoyuna Süleyman Şah Türbesinin bilinmeyen yönleri de sunulacağı günler yakındır.

“OYUN İÇİNDE BÜYÜK OYUN VARDI”
Vatan toprağı satılmadı arkadaş, sınırlar bizim hala merak etmeyin, eğer ki! onların oyununa gelip, onların istediği gibi üstlerine gitseydik amaçlarına ulaşacaklardı. Oyun içinde bir oyun vardı ve büyük devletimiz bu oyuna gelmedi.

Bizim toprağımız üstünde savaşmaya nasıl izin verirsiniz, türbeyi oradan çekmek zaten kaybetmektir, vatan elden gidiyor yetişin diyen zihniyetin karın ağrısı başka aslında…

Aslında şu an olan olayların yüzde doksanı Türkiye’yi kendine getiren Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu yerden indirilmesi oyunudur.

Yıllardır Türkiye’nin üzerinde oynanan, hala devam eden ve de Müslümanlar üzerinde kontrolsüz bir güç kullanan bu zihniyetin şu an kenara sıkıştığını görmezden gelmemek lazım.

Bu sefer öyle kolay değil, cihat ruhu geri geldi, Müslümanlar ayağa kalktı, bir olmaya ramak kaldı. Bu vatan için iyi bir şeyler yapmaya kalkan nice devlet büyüklerimizi adice oyunlarınızla bitirdiniz. Bu halk ne AK Partiyi, ne de Recep Tayyip Erdoğan gibi vatanını, bayrağını, dinini savunan bir kahramanı size yedirmez…

‘’Biz Yahudiler, orta doğu da yıkılmaz denen devleti (Osmanlı'yı) yıkıp, iki tane devlet kurduk. Onlara öyle güzel sistem inşa ettik ki, Türkler bize Filistin'i vermeyen  Abdülhamid’e en az 200 sene daha söverler…’’ (İsrail ilk Cumhurbaşkanı Chaim Weizmamn)

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın