TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
İsmail Çetin Korkmaz

İsmail Çetin Korkmaz

Nostradamus'un kehanetleri

16 yy da güney Fransa da yaşamış olan kimyager ve eczacı Nostrodamus, 1555 yılında kehanetler isimli bir almanak yayınladı.
Nostradamus'un kehanetleri
Gelecek ile ilgili kehanetlerin yer aldığı bu eser de doğru tutturulmuş gibi görünen bin den fazla dört satırlık kehanet yer almaktadır.

Nosradamus genç yaşlarından itibaren vizyonlar görmeye başlamıştır, bir kase içindeki suya bakar ve gelecekte olacağını düşündüğü vizyonlar görürdü. Bunu yaptığı dönemlerde geleceği görmek büyücülük olarak kabul edilirdi. Ama o büyücülük ile yaftalanıp engizisyon tarafından öldürülmeyi bile göze almıştır. Kehanetlerini dört satırlık şiirlerle maskeleyip yazmıştır. Düz yazı şeklindeki bu şiirler de geleceği öyle ustalıkla gizlemiştirki yazılanlar ancak olaylar gerçekleştikten sonra anlaşılmıştır.

Bazıları kehanetlerini bir kaynaktan aldığını söyler. Bazıları da onun daha yüksek bir bilinç düzeyinde olduğunu söylemiştir. Medidatif bir duruma geçtiği söylenmektedir. Bu halde iken bir şeyler görüyor ve yazıya döküyordu. Ölümünden geçen yüzyıllar içinde Nostradamus'un 1871 de ki büyük Şikago yangınından Hitler'in 1930'larda ki yükselişine ve 1945'de Hiroşima'ya atılan atom bombasına dek tüm bu olayları gördüğü iddia edilmiştir.

Nostradamus çağdaşlarının hiç birinin erişemediği bilgilere ulaşabiliyordu. Öyleki o ileriyi gören biri, bir kahin, bir haberci yada yakıştıracağımız çeşitli vasıflarla adlandırılıyordu. Fakat Nostradamus hakkındaki en büyük gizem bu esrarengiz yeteneğin kimsenin bilmeyişidir, tıpkı Delph Kahini gibi yüksek bir ruhani güç tarafından mı besleniyordu, yada dünya dışı bir kaynaktan gelen başka alemlere ait bir varlıktan olağan üstü bilgiler mi alıyordu.

Onun beynini bir şeylerle iletişim kurabilecek şekilde eğittiğini biliyoruz. Bilim bugün bile buna sıfır noktası enerjisi, sıfır noktası alanı, farklı bir boyut gibi isimler vermektedir. Bazı araştırmacılar herkesin ve her şeyin sıfır noktası alanından geldiğine inanmaktalar, buna göre geçmiş, şimdi ve gelecekteki her düşünce ve harekette olaydan gelen elektirik yükleri zaten kayıtlıdır.

Bugün sıfır noktası alanı ile düşünülen her davranış ve her hareketin kısaca enerji ile ilgili her şeyin bu alana geçtiği ve hala orada bulunan bir alan olduğu düşünülüyor. Yani her an, mevcut sonsuz zamanın bütün bilgisini içermektedir. Sıfır noktası alanı konsepti birinin sadece üç uzaysal boyutu olan boy, en ve derinlikten daha fazlasını içerdiği teorisine dayanmaktadır, bu giderek geliştirilen konsept seçim teorisi olarak bilinmektedir. Seçim teorisinde 11 adet boyut olduğu öngürülmektedir. Bunları son derece küçük katlanmış yada kompakt olarak tanımlayabiliriz. Yani bu boyutlar yeterince küçük kavisli ve kompaktsa onların içinde hareket etmeyi tecrübe edemeyiz, o yüzden var olduklarını bilemeyiz. Seçim teorisi doğruysa sıfır alanının bir başka boyutta insanların algılayamadığı bir boyutta var olması mümkünmüdür? sayısız antik kültür sadece belli insanların erişim de olduğu kozmik bir bilgi kuyusunun var olduğunu anlatır. Hindular bundan akajik kayıtlar olarak bahseder. Akaje kayıtları konseptinin ardında evrendeki tüm bilginin önceden var olduğu ve bazılarının buna erişebileceği fikri vardır, durum bu şekilde açıklanır.

Burda gördüğümüz Nostradamus'un bu dünyadan olmayan böylesi bir bilgiye erişimi olan kişilerden birisi olduğudur. Beynini, zihnini bu gerçekliğin sınırlarının dışına çıkarmaktaydı, oraya gidip bizlere bilgileri getirebilme yeteneğine sahipti. O bunları özümseyebilelim diye kağıda dökerek yapıyordu.

Bazı antik kuramcıların düşüncelerine göre, büyük kahinlerin her birinin sıfır noktası yada bazı deyimlerle sisteme erişebilme yetenekleri vardı. Hepimiz normalde sahip olmadığımız bilgilere rüyalarımızda ve dejavu yaşarken erişebilmekteyiz..

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın