TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09

24 Nisan'a günler kala

Geçtiğimiz günlerde Papa 2. Jean Paul, katoliklere göre kutsal olan işlerini bırakmış ve Paskalya ayininde 1915 olayları için ‘soykırım’ ifadesini kullanmıştır.
Türkiye’den, özelliklede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan haliyle sert tepkiler gelmiştir. Bana göre de yerinde olan bu sert tepkiler için, Vatikan basın sözcüsü Federico Lombardi, Türkiye’ye yanıt vererek polemiğe girmeyeceklerini belirtmiştir. 

Böyle bir dünya yok! 

Polemiğe girmeyeceklerini açıkladıktan sonra merakım git gide arttı; Acaba Papa 2.Jean Paul  hangi İncil’de okudu da bu kadar kesin ve hiçbir kaynak göstermeksizin bu kadar rahat konuşabiliyor?  Siz Avrupa değil misiniz hatta belgesiz kanıtsız hiçbir şeye inanmayan, sadece yazılı kaynaklara inanan Avrupa. Peki konu sözde Ermeni soykırımı olunca, nasıl olurda hiçbir kaynak göstermeden, Türk ve Ermeni toplumları arasında gerginlik yaşatmaya çalışabiliyorsunuz? 

Tabi bir de bu açıklamayı kendilerince önemli olan Paskalya ayinide yapması da eminim ki Ermenilere ne kadar çok üzüldüklerini gösteriyordur. Artık Avrupa bu oyunlardan uzak durmalıdır. Sen git kutsal gördüğün adama, çıkarların uğruna sözler ezberlettir sonrasında hemen kendi parlamentonda sözde Ermeni soykırımını tanıma çağrısı yapan tasarıyı kabul ettir ve karşımıza geç ben tarafsızım diye reklamlarını yap. Bunu artık hiçbir dünya insanına inandıramazsınız. Gerçek bir çözüm isteyen Avrupa gelsin görüşelim.

Çözüm belli.

Bu olayların gerçekte nasıl olduğunu, Ermenilerin iddia ettiği gibi bir soykırım var mı yoksa bu olaylar sadece karşılıkla olarak toplumların birbiriyle çatışması mıdır? Bunların  açığa çıkması için acilen uluslararası ve en önemlisi tarafsız bir komisyonun kurulması gerekmektedir. Bu komisyonda iki tarafın belgeleri yanı sıra günümüze kadar açılmayan belgelerin asıllarıyla bir karara varılmalıdır. Avrupa bu olayları Türkiye’ye karşı sürekli elinde bir koz halinde bekletiyor ve istediği zaman soykırım iddialarında bulunan bazı Ermeni localarını destekliyor. 

Bu sözde soykırımı tanımayan KKTC, Azerbeycan, Macaristan, Birleşik Krallık, Bulgaristan ve Danimarka’ya da şuana kadar doğrunun yanında oldukları için teşekkür ederim.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın