TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
Okur Hatice

Okur Hatice

Çember daralıyor.. Suriye'deki asıl amaç!

Uzun bir aradan sonra merhabalar. Gündem konularımızdan biri olan İdlib meselesini ele almak gerekir.
Çember daralıyor.. Suriye'deki asıl amaç!
Rusya'nın asırlardır süregelen amaçlarından biri sıcak denizlere inmek. ABD'nin ise Orta-doğu hakimiyeti hayali söz konusu. Devlet aklımız geçmişle bugünü harmanlayarak hareket etmelidir. Tabloyu hakkıyla görebiliyor muyuz derinlemesine düşünmeliyiz. 

Pkk, Pyd, Ypg denen yapılar proje balon örgütlerden başka bir şey değildir. Bakın tarihe. Bu işler hep aynı olmuştur. Yeni inanışlar, liderler, örgütler ortaya atılır; insanların aklı bulandırılır, kargaşa ve savaş çıkarılır, insanlar ölür ki can veren hep Müslümanlar olur ve sonra insanlık amaçlanan yöne çekilmeye çalışılır. 

Böl - Parçala - Yut yöntemiyle hareket eden dış mihraklar, Suriye'de de aynı metodu uygulamaktadır. ABD ve Rusya ikilisi bölgedeki doğalgaz ve petrol havzalarını elde tutuyor. Danışıklı dövüşlerinin altında yatan gerçekler bambaşka. ABD alenen Pkk ile, Rusya ise rejim kolu ile bölgede hak sahibi olmaya çalışıyor. 

ABD yıllardır Pkk&Pyd'yi bölgede TIR TIR mühimmatla besledi, büyüttü. Rusya çelişkili davranışları ile sürekli akıl karıştırdı. İçten içe işlerini sinsice yürüttü, yürütüyor. Amaç belli; Akdeniz'e ulaşıp hem ana ideallerini gerçekleştirmek hem de ekonomik anlamda büyümek. Ellerinde tuttukları petrolün bir şekilde sevkini sağlamak için İdlib'i geçerek Lazkiye'den hareketle Akdeniz üzerinden bu işlemi yapmak için çabalıyorlar. Akdeniz'de sürekli olarak ABD, Rusya ve İsrail savaş gemileri dolaşıyor. 

Türkiye hariç herkes Suriye'den parçalar koparmaya çalışıyor. Bölgede birçok radikal grup bulunmakla birlikte beraberlikleri sağlanamamıştır. Bu odakta hedeflenen yapılamadı. Genel olarak tüm bu yaşananlarda asıl mesele Suriye değil, Türkiye'dir. 

Suriye'den sonra başka bölgelerin karmaşası gündeme gelecek ve son olarak sıra Türkiye'de olacaktır. Hep söyledim, Türkiye son kaledir. Bu durumlar, İsrailoğullarının Nil - Fırat arası ideallerinin önemli adımlarıdır. Büyük İsrail planıdır. 

Bu nedenle;
İdlib düşerse Suriye düşer!
Suriye düşerse Türkiye zor süreçlere girer!


Unutmayın bu sözlerimi. Suriye'nin toprak bütünlüğü kesinlikle bozulmamalı. Sınır hattı tehlike altında olmamalı. Koridor kontrol altında tutulmalı. 

Türkiye ümmetin umudu, Doğru Dünya nizamının sağlayıcısıdır!

Bölgede Türkiye'yi saf dışı bırakmak için her yol deneniyor. Olaylara askeri müdahale etmeyeceğiz düşüncesindeyim. Bu kadar çabalamış ve alan içinde iken sivillerin hayatını da zaten tehlikeye atamayız. Söz konusu problemleri diplomatik yollarla çözmeye çalışıyoruz. Karşı tarafların da askeri müdahale etmemesi için üst düzey bir emek veriyoruz. Stratejist olarak hareket etmemiz şart. Bu yolda ise gerçek manada kimseye güven duyulmaması gerekir. Ne ABD ne de Rusya bize müttefik ya da stratejik ortak falan olamaz. Mümkün değildir. Adımlarımızı buna göre atmalı, orta ve uzun vadede planlarımız bulunmalıdır. 

Karşılığı olmayan dönüm dönüm dolarları basıp ekonomiyi bozdular. Fırsatçılar şaşırtmadı ve bunu kullandı. Devlet-millet çatışması zemini oluşturulmaya çalışıldı. Görüş ve zihniyet ne olursa olsun; bu tarz durumlarda devletçi bakış acısıyla yaklaşılmalıdır. Aksi halde dış güçler tarafından üzerimizde uygulanan stratejinin kurbanı oluruz. Varsa bir düşüncemiz çözüm ortağı olmalıyız. 

Ülkece zorlaştırıcı değil, kolaylaştırıcı olmalıyız.

Şuurlu, uyanık ve diri olmak zorundayız.

Dik dur Türkiye!!! 

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın