TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19

Aykut Kocaman'ın inadı(!)

Fenerbahçe’nin ligdeki 10 maçlık galibiyet serisi bu maçla beraber sona erdi ama bu seriyi 11 maçlık yenilmezlik serisi olarak devam ettiriyor. Fenerbahçe mutlaka bir maçta puan kaybedecekti bunun da en azından Bursaspor karşısında olması iyi bir teselli.

Haftalardır yazıyorum, söylüyorum; bu takım şampiyon olacaksa yönetim ve futbolcular sayesinde olacak, şampiyon olamazsa Aykut Kocaman yüzünden olamayacak.
Bursaspor karşısında Fenerbahçe özellikle ilk yarıda çok kötü bir futbol sergiledi. Aykut Kocaman, Niang’ı kanatlarda oynattığı her maç Fenerbahçe pozisyon bulmakta çok zorlanıyor. Ama nedense Aykut Kocaman bu ısrarından vazgeçmiyor. Niang’ı biraz serbest bırakıp, forvete alınca Fenerbahçe arka arkaya pozisyonlara girmeye başladı. Yani Aykut Kocaman yine yanlış yaptı.

Aynı şey Mehmet Topuz içinde geçerli. Mehmet Topuz sağ açıkta oynayınca hem kendisi hem de Gökhan Gönül çok etkili oynuyor. Aykut Kocaman onu orta sahanın göbeğinde oynatınca o da sağ kanada geçene kadar çok etkisiz oynadı. Yani Aykut Kocaman yine yanlış yaptı.

Aykut Kocaman'ın bir anlamsız ısrarı da Özer konusunda. Özer büyük özveriyle, elinden geleni sahada sergilemeye çalışıyor ama olmuyor. Kenarda Caner ve Gökay gibi 2 oyuncun otururken, Özer oynatmak hem oyuncusuna hem de takıma büyük zarar vermekte. Yani Aykut Kocaman yine yanlış yaptı.

Emre ve Selçuk’un olmayışı, orta sahada verimliliği düşürmüş olabilir ama madem orta göbeğin yaratıcı oyunculardan eksik o zaman kanatlarından oynamak zorundasın. Dia haftalardır çok formsuz ve kötü oynuyor. Her zaman ilk onbirde sahaya çıktığı milli takımında bile son 2 maçta yedek kaldı. Stoch ise her maç daha iyi oynamaya başladı ki o da milli takımının 2 maçında da ilk onbirde sahaya çıktı. O zaman bu iki oyuncudan birini tercih etmen gerekirse Stoch’u tercih etmen lazım. Aykut Kocaman ne yaptı; Dia’yı 70. dakikada oyuna aldı ve Dia da sahada hiç etkili olamadı. Yani Aykut Kocaman yine yanlış yaptı.

Aykut Kocaman maçta bazı yanlışlarını gördü ama bu yanlışları düzeltmek için tam 70 dakika bekledi. Oyuna müdahalede çok geç kaldı. Özer’i 80 dakika, Semih’i 70 dakika oyunda tutmak nasıl bir futbol mantığıdır çözemiyorum. Yani Aykut Kocaman yine yanlış yaptı.

Kuddüsi Müftüoğlu'na da ayrı bir paragraf açmak istiyorum. Kuddusi Müftüoğlu bu sezon Fenerbahçe’nin 4 maçını yönetmiş ve Fenerbahçe bu maçlarda 8 puan kaybetmiş. Bu istatistik Kuddusi Müftüoğlu’nun dün nasıl bir maç yönettiğini anlatmaya bence yeterlidir.

Ligde daha oynanacak 7 maç var. Trabzonspor’un bu 7 maçta mutlaka puan kaybedeceğine inanıyorum. Bu puan kaybı kesinlikle bu hafta oynanacak Galatasaray maçında olmayacaktır. Aykut Kocaman’ın da yaptığı hatalarından ders alıp, bazı inatlarından vazgeçmesini bekliyorum. Başka türlü Fenerbahçe şampiyon olamaz.



Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın