TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.101
  • Altın 2278.573
  • BIST 100 8880.09

Güç ve şans yanlarında olsun…

Fenerbahçe ideal kadrosunda ki eksik oyuncularına rağmen rahat kazandı ve seriye devam etti.

Konyaspor, Kasımpaşa’dan sonra küme düşmeye en yakın 2. takım. Fenerbahçe genelde bu durumda olana rakipler karşısında her zaman zorlanmış ve sürpriz mağlubiyetler almıştır.
Cezalı 2 yabancısı Lugano ve Santos’un yerine oynayan Caner ve Bekir’in iyi performans sergilemeleri bu maçın defansif yönden rahat geçmesini sağladı. Ama Gökhan oynamamış olsaydı, Bekir sağ bek Bilica’da stoper oynayacaktı ki bu işte Fenerbahçe defansı açısından sıkıntılı olabilirdi.

Dia’nın yerine Stoch tercihi tartışmasız doğru bir karardı. Dia haftalardır kötü performans sergiliyordu hatta Gençlerbirliği karşısında çok kötü oynadı. Stoch kesinlikle kenarda çürütülecek bir futbolcu değil. Mutlaka defansa yardım etmeyişi, adam takibinde ki eksikliği önemli ama bunları da oyuncunu cezalandırarak değil uyararak düzeltmek gerekir. Aykut Kocaman, Stoch’u oyundan erken aldığını düşünüyorum. Uzun zamandır oynamayan bir futbolcuyu fiziksel bir düşüşü de yoksa ki yoktu moral için oyundan çıkarmaması gerekirdi.
Emre maçta 43. dakika da sarı kart gördü ve maçın 81. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Tabii ki her şey kısmet ama 2. sarı kartı görme ve sakatlanma potansiyeli çok yüksek bir oyuncuyu, kazanma ihtimalin neredeyse % 100 iken oyundan almış olsaydı belki de derbi öncesi Fenerbahçe’yi Emre’den yoksun bırakmayacaktı.

Cuma günü Fenerbahçe – Galatasaray derbisi var. Galatasaray tarihinin en kötü zamanlarını geçiyor. Fenerbahçe’de şampiyonluğun en büyük favorisi. Fenerbahçe’de Emre’nin sakatlanması büyük bir dezavantaj yaratmış oldu. Selçuk çok büyük ihtimalle oynayacak. Aykut Kocaman, Emre’nin yerine Cristian’ı oynatabilir ama o zamanda 1 yabancısını feda etmek zorunda kalacak. Derbilerin favorisi olmaz. Bu derbinin de favorisi yok. Galatasaray için bu sezon değerli sayılabilecek başka bir maç kalmadı. Yeni stat atmosferiyle mutlak kazanmak için oynayacaklar.

Ligin ilk beş haftasında ki gibi Fenerbahçe 5 maçlık zor seriye bu maçla başlıyor. Fenerbahçe Galatasaray karşısında psikolojik olarak her zaman 1-0 önde başlar. Fenerbahçe, Galatasaray’dan hem daha iyi bir takım hem de çok daha iyi oynuyor. Fenerbahçe’nin geleneği devam ettirerek bu maçı da kazanacağına inanıyorum. Güç ve şans yanlarında olsun.





Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın