TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
Yılmaz Hastürk

Yılmaz Hastürk

Dikkat!..

Umursamazlık özünde bir insanlık ayıbıdır. Olumsuzlukların kurutulamayan kaynağıdır. Boşu boşuna söylememişler. "Beni sokmayan yılan bin yaşasın". Yılan bu, bir gün sokuverir. Kimi de sokacağı belli olmaz !

28 Şubat güncellenince arkası arkasına eski defterler açılmaya başlandı. Aman Allahım. Ne günler geçirmişiz de farkında olamamışız. Bir gerçek daha ortaya çıktı. 28 Şubat ve sonrasından yalnızca askerler sorumlu olmamalı. Siyasiler ve bürokratlar büyük bir vebalin altında. Medyamız neler yapmamış. Gözümüzde büyüttüğümüz basın erbabları. Demokratik kurallar içinde oynanan nice oyunlar.

Bütün bunları dinlerken son derece tarafsız ve duyarlı davranmamız gerçeğini de unutmayalım. Geçmişte yanlış uygulamalar elbette olmuştur. Bu yanlışı günümüze taşımak için gayret gösterenleri de dikkatle takip etmek zorundayız. Öç pazarı kurulduğu zaman, bu pazarın yıkıntıları altında hepimiz kalırız. Gerçekler gün ışığına çıkarıldığı zaman, şüpheyi davet edecek kurgulardan kaçınmamız gerekir.

Tarihe yeni bilgiler düşmesi için ortaya çıkanların ideolojik bir kavga izlemini verecek beyanlardan kaçınmaları gerekir. Bu özen gösterilmez ise, karşılıklı suçlamalardan kurtulamayız. Siyasi arenada görüyoruz ki siyasilerimiz hitap şekilleri ile topluma kötü örnek olmaktalar!

HASAN HÜSEYİN CEYLAN
Hatırlayacaksınız. Hasan Hüseyin Ceylan bir dönemin önde gelen Milletvekillerinden idi. Yıllardır kamu oyu önüne çıkmıyordu. Medya kuruluşları ile yakınlığı bilinen ve siyasette tercihi malum olan bir siyaset adamı. Bir televizyon kanalında iki kez izledim. Çok ciddi iddialarda bulundu. Kaynaklar gösterdi.
Geçmişin karanlık sayfalarını açtı. Yıllardır okuduklarımızın ve duyduklarımızın noksan ve yanlışlarını kendi bilgileri ile yeniden yapılandırdı. O malum BANKA HORTUMLAMALARINDA bu ülkenin kaybının 500 Milyar Dolar olduğunu iddia etti. Oysa bu kayıp yıllardır 150-200 Milyar dolar olarak ifade ediliyordu. Dönemin Ekonomiden sorumlu ve Refahyol döneminin Refah Partili Bakanı ciddi bir şekilde Doğruyol Bakanını suçladı. Gazetelerin manşetleri gün ışığına çıkarıldı. Hazırlanmış fakat yayınlanmamış o günün Başbakanı Merhum Erbakan'ın konuşmasının nasıl yayınlanmış gibi bir çok gazetede yer aldığı örnekleri ile ortaya kondu. Bütün bunlar olması gerekli davranışlar. Ancak çok ciddi bir noksanı var. Bağımsız yargıya intikal ettirilmemiş olması. Şimdi beklentim şudur. Ekranda ileri sürüldüğü gibi o günün siyasileri yargıya müracaat ederek o günlerde kendileri ve yakınlarında kaynağı belirtilenemeyen bir haksız zenginleşme olmuşmudur, bunu mal varlıklarını ortaya koyarak açıklamalıdırlar. Öte yandan bütün bunları açıklayan eski Milletvekili Sayın Hasan Hüseyin Ceylan elinde ki bilgilerle Cumhuriyet Savcılarına suç duyurusunda bulunmalıdır. Aksi halde "susan şeytan" konumuna düşecektir ! Bunu yapacak cesarete sahip olduğuna inanıyorum.

MERKEZ SAĞ VE SOLDA BOŞLUK DEVAM EDİYOR
Ana Muhalefet Partisi CHP her geçen gün kendi iç problemlerine gömülmek zorunda kalıyor. Üst yönetim içinde çözümleme imkanı bulunamayan iç çekişmeler iyice gün ışığına çıktı. Bu açılım başta İstanbul olmak üzere bazı il teşkilatlarına intikal etti. Bu sosyal demokratlar açısından bir parti içi demokrasi arayışından öte kuraldışılığı getirdi. Ankara İl Kongresinde çarşaf liste kullanılamadı. Blok listenin Genel Merkezin tercihi olduğu yansıtıldı. Görüldü ki Yeni CHP'nin eskisinden bir farkı yok. Genel Merkez daima haklı ve etkili! Bu yaklaşım iktidar partisini mutlu kılıyor. Hele bir de konu Kürt Sorunu ve mezhep kaygılarına aktarıldığı zaman Sayın Kılıçdaroğlu'nun zorlukları artıyor.

Bazı çevreler geçtiğimiz günlerde yapılacak DP kongresinden çok şeyler umut ediyordu. Canlanırsa merkez sağdaki arayışa bir cevap olabilir diye umutlanıyorlardı. Ben bu umutu hiç hissetmedim. Çünkü kadrolar sat, gün geçir yaklaşımı içinde idiler. Kaç senedir DP kadroları mallarını satarak günlerini geçiriyor. Bu günde farklı bir şey yapmaları mümkün görünmüyor. Trilyonlarla ifade edilen borçlar kapıda bekliyor. Seçimde alınan sonuç binde altı. Yüzde 2-3 olsa ne yazar. Son kongrede eski Genel Başkanlar farklı kadroları desteklemiş.

Kazanan ekibi bir eski genel başkanın desteklediği iddia ediliyor. Bu borçları ödemek için elbette yeni satışlar gündeme getirilecek. Şimdi buradan çağrıda bulunuyorum. Bari siz eskilerin yaptığı gibi gayri menkul satmayın. Satacağınız malın bir değer tesbitini yapıp ilana çıkın. Etik davranın. Hiç olmazsa açık artırma usulü ile ve denetimli bir şekilde satın. Unutmayın o sattıklarınız hazineden alınan paralar ile yapıldı veya satın alındı. Bir nevi kamu malı. Aksi halde ciddi veballerle karşı karşıya kalınabilir.

 

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın