TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Yerel

15 köyde su sıkıntısına karşı sondaj çalışması

Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer, Tokat’ta çok acil su sıkıntısı çeken 15 köyde su sondajına başlayacaklarını söyledi.
15 köyde su sıkıntısına karşı sondaj çalışması
TOKAT / İHA - Ağustos ayı meclis toplantısında öne çıkan gündem maddelerini değerlendiren Başkan Dizer, yaşanan su sıkıntısına karşı başlatılan çalışmaları açıkladı. 15 köyde su sondaj çalışması başlatılacağını ifade eden Başkan Dizer, “Su sorunu ile ilgili bir kaç ayıdır meclisimiz çalışma yapıyor. Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla Tokat’ta çok acil su sıkıntısı çeken 15 köyümüzde su sondajına başlayacağız. Ekiplerimiz su problemi olan köyleri tespit ediyor. Yapılacak olan sondaj çalışmalar ile birlikte su sıkıntısını çözmüş olacağız” dedi.

Ayrıca İl Özel İdaresi’nin araç parkurunu güçlendirdiklerini ve yeni araçların alımının başlandığını ifade eden Başkan Dizer, “Bu ay aldığımız kara ile 3 tane ekskavatör alımı yapacağız. 1 milyonluk yatırımdır. Bu araçların en önemli özelliği yeni su gözesi çalışmalarında bu araçlarımız çok ön plana çıkıyor. Bizler bu araç sayımızı artırarak köylerimize, beldelerimize ve şehrimizin değişik noktalarında hizmeti hızlı bir şekilde çalışacağız.

Sizlerinde bildiği gibi önümüz kış bu nedenle de yeni 3 adet greyder alımı gerçekleştirdik” diye konuştu.
Yorum Yazın