TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

24 Temmuz Basın Bayramı

Antalya Ticaret Borsası ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Türk basınında sansürün kaldırılışının yıldönümü 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, özgür basının demokrasinin olmazsa olmazı, ifade özgürlüğünün teminatı olduğunu belirtti.
24 Temmuz Basın Bayramı
ANTALYA / İHA - Antalya Ticaret Borsası ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır yaptığı yazılı açıklamada, “Toplumun gözü kulağı olan basınımız kamuoyu adına sorgulama ve denetleme görevini yürütmektedir. Güçlü basın demokrasinin gelişmesi ve yerleşmesi, ifade özgürlüğünün sağlanması için olmazsa olmazdır. Kamuoyunun beklenti, istek ve taleplerinin yansıtılmasında da etkin rol oynayan basınımız, sorgulama ve denetleme konusundaki çalışmalarıyla vazgeçilmezdir” ifadelerine yer verdi.

“TOPLUMUN SAHİP ÇIKMASI GEREKMEKTEDİR”
Açıklamasında, “Basına yönelik sansür girişimi sadece kitle iletişim araçlarına değil, toplumun gözüne, kulağına, haber alma özgürlüğüne, bilgilendirme hakkına uygulanacak bir sansür olarak tarihe geçmektedir”

sözlerine yer veren Çandır şunları kaydetti:
”Basının haber alma ve verme hakkına toplumun sahip çıkması gerekmektedir. Basının kamu adına yaptığı görev unutulmamalı, demokrasiye inanan herkesin basının çalışması için gereken ortamın hazırlanmasına katkı sağlamalıdır. Basında sansürün kaldırılmasının yıldönümünü kutluyor, basın emekçilerine bu zor görevlerinde başarılar diliyorum."
Yorum Yazın