TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.089
  • Altın 2301.063
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Araban TSM, 2 bin 30 öğrenciye ağız ve diş sağlığı seti hediye etti

Gaziantep’in Araban ilçesindeki 35 ilkokulda birinci ve ikinci sınıflarda okuyan toplam 2 bin 30 öğrenciye ağız ve diş sağlığı seti hediye edildi.
Araban TSM, 2 bin 30 öğrenciye ağız ve diş sağlığı seti hediye etti
İHA - Araban Toplum Sağlığı Merkezi (TSM), Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ’Günde iki kez iki dakika’ projesi kapsamında ilçedeki 35 ilkokulun bir ile 2. sınıf ve ana sınıflarındaki 2 bin 30 öğrenciye ağız ve diş sağlığı seti hediye edildi.

Diş macunu ve diş fırçası seti dağıtan Araban Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi ve Araban İlçe Sağlık Müdür Vekili Doktor Nurullah Çelik ile hemşireler, diş fırçalama tekniklerini gösterdi. Çelik, öğrencilerden ailelerini de diş sağlığı konusunda bilinçlendirmelerini istedi.

Çelik, "İlçe merkezi ile ilçeye bağlı kırsal mahallelerdeki 35 ilkokulun 1. ile 2. sınıf ve ana sınıfı öğrencileri olmak üzere toplam 2 bin 30 öğrenciye ücretsiz diş sağlığı seti dağıtımını başlattık. Amacımız, öğrencilerimize düzenli olarak diş fırçalamayı alışkanlık haline getirmeyi sağlamaktır.

Günde iki kez iki dakikanızı ayırarak diş çürüklerinin önüne geçebileceğimiz konusunda bir farkındalık başlatmak istiyoruz. Ben inanıyorum ki bu kampanya birçok çocuğumuzun ağız-diş sağlığı konusunda bilinçlenmesine katkı sağlayacaktır" dedi. Projeye destek veren Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de, öğrencilere ağız ve diş sağlığının insan sağlığında çok önemli olduğunu belirterek, öğrencilerden ağız ve diş sağlığı için günde iki kez dişlerimizi fırçalamalarını istedi. Başkan Özdemir, öğrencilerle bir süre de sohbet etti.

Programa, İl Sağlık Müdür Vekili Çelik ve Başkan Özdemir’in yanı sıra Araban İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ertuğrul, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney, Okul Müdürü Mehmet Öztürk ve öğretmenler de katıldı.
Yorum Yazın