TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.083
  • Altın 2278.028
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Arpaçay'da Halk güvenliği için MOBESE sistemi kuruluyor!

İlçe Emniyet Amirliği, güvenlik altyapısını güçlendirmek ve daha huzurlu bir Arpaçay için yapılan çalışmalar doğrultusunda halk arasında Kent Güvenlik Sistemi olarak bilinen Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) sistemi kurulum çalışmalarına başladı.
Arpaçay'da Halk güvenliği için MOBESE sistemi kuruluyor!
CRA - Arpaçay’da güvenlik hizmetlerinin daha verimli hale getirilebilmesine yönelik olarak mevcut kullanılan kamera sisteminin yanına, 5 noktada 5 adet hareketli kamera ve ilçe girişine PTS olarak bilinen plaka tanıma sistemine sahip kameralar yerleştirilecek. Yerleştirilecek kameralarla ilgili teknik çalışmalarda son aşamaya gelinirken çalışma sonunda toplamda 11 noktada 18 kamera ile MOBESE sistemi ile Arpaçay'a hizmet verilecek.

Son teknolojilerin kullanıldığı sistemde yüksek çözünürlüklü zoom özelliği ile üstün bir izleme kalitesine ulaşılacak. Asayiş hizmetleri temel alınarak uygulanan sistem ile ayrıca trafik denetimi de yapılabilecek. Arpaçay'ın daha güvenli, huzurlu ve yaşanabilir bir ilçe olması amacıyla yürütülen bu proje, 3 ay içerisinde kurularak hizmete sokulacak.

Arpaçay'da bulunan şehir güvenliği kamera sistemleri, son teknolojiye sahip yeni donanımlar ile geliştiriliyor. İlçe Emniyet Amirliği bünyesinde bulunan kablosuz, kapalı devre sistem ile Arpaçay'ın 6 noktası; 13 kamera ile 24 saat izlenmekte. Mevcut kamera sistemi 60 kilometre menzilli olup, elektrik kesintisine karşı 8 saat çalışabilen ve içinde bulunan fan ve ısıtıcılar sayesinde yüksek ısı ve soğukta da çalışabiliyor. Bunun yanında ekip arabalarında bulunan kamera sistemi ile de denetim faaliyetleri yürütülüyor.
Yorum Yazın