• Yerel

Bartın’da annelik eğitimi verildi

Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce Halk Eğitim Merkezi’nde kurs eğitimcilerine, ‘Güvenli Annelik’, ‘Acil Obstetrik ve Yenidoğan Bakım’ ve ‘Gebelikte Beslenme’ konularında eğitim verildi.
Bartın’da annelik eğitimi verildi
İHA - Düzenlenen eğitimler, Diyetisyen Müzeyyen Elmas Kara, Psikolog Emine Atalay ve Dr. Canan Dalaslan tarafından verildi.

Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen eğitime katılan kurs eğitimcilerine, anne ve bebek açısından sağlıklı yaşam, gebeliğin oluşumu ve sağlıkla sürdürülmesi, gebelikte beslenme, öz bakım, seyahat, aşılanma, tehlike işaretleri ve gebelik izlemleri gibi konularda bilgi aktarılarak gebelikte izlemlerinin önemi ve gerekliliği vurgulandı. Güvenli annelik kapsamında yapılan eğitimde ayrıca bebek beslenmesinde anne sütünün niteliği, anne ve bebek sağlığı açısından emzirmenin önemi vurgulanmış, çocuk gelişimi ve anne baba tutumları konusuna dikkat çekildi. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Demir tarafından yapılan açıklamada, Güvenli Annelik konusunun çok önemli olduğu vurgulandı. Anne ve bebek sağlığı açısından eğitimlerin sürdürüleceği mesajı verildi. Halk Eğitim Merkezi Kursiyer Eğitmenlerinin önemli bir kitleye hitap ettiklerinden, halkımızın bilinçlendirilmesi noktasında işbirliği yapılarak çalışmaların sürdürüleceğini bildirdi.
Yorum Yazın