TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.101
  • Altın 2278.573
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Başhekim odasını laboratuvara tahsis etti

Yatağan Devlet Hastanesi Laboratuarı’na yeni malzemeler alınınca mevcut oda yetersiz kaldı.
Başhekim odasını laboratuvara tahsis etti
İHA - Bunun üzerine Yatağan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Gürsel Topal odasını laboratuara tahsis etti.

Ayda 17 bin hastanın tedavi gördüğü Yatağan Devlet Hastanesi artık kabına sığmıyor. Servislerde yatan hasta oranının %100 dolu olduğu hastane kapasitesinin 75 yatağa çıkartılması için gerekli başvuruların yapıldığı öğrenilirken laboratuarın da genişletilmesi çalışmaları sürüyor.

Yeniden düzenlenen laboratuarın mevcut odası yetersiz kalınca, Yatağan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Gürsel Topal, başhekim odasını laboratuar odası olarak tahsis etti. Yeni düzenlemeyle, daha önce göz polikliniği olarak kullanılan oda ikiye bölündü, bir odası kan transfizyon odası olurken diğer odası başhekimliğin yeni odası oldu.

Yatağan Devlet Hastanesi’nin Yatağan ve çevresine en iyi hizmeti vermesi için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirten Dr. Topal, “Hastanemizde ayda 17 bin hasta tedavi oluyor ve şuan için hastanemizin doluluk oranı yüzde 100. Daha önceleri Yatağanlılar, tedavi olmak için çevre ilçe ve illerdeki hastanelere giderken bugün çevre ilçe ve Muğla Merkez’den hastalar hastanemize gelerek tedavi oluyor. Bunun sebebi ise ihtiyaçlar doğrultusunda yürüttüğümüz başarılı çalışmalardır. Ama ne yazık ki mevcut hastanemizin kapasitesi bu kadar ve biz kapasitemizi zorluyoruz. Hastanemizin kapasitesinin 75 yataklı olabilmesi için gerekli başvuruları yaptık. Eğer bu çalışma gerçekleşirse hastanemizde daha fazla hekim ve hemşire hizmet verebilecek” dedi.

Hastanedeki odaların da yetersiz kaldığını belirten Dr. Topal, “Poliklinikler ve diğer bölümlerdeki gelişmeler, odaların tekrar düzenlenmesini beraberinde getiriyor. Bazı odalar yetersiz kalınca da ya odalar genişletiliyor ya da odalar bölünerek oda sayısı artırılıyor. Son olarak hastanemizin laboratuarına son teknoloji yeni malzemeler geldi. Bu malzemeler odaya sığmayınca başhekimlik odası olarak kullandığımız odayı laboratuara tahsis ettik. Biz de daha önceden göz polikliniği olarak kullanılan ve yaptığımız düzenlemeyle ikiye bölünen odaya taşındık. Halkımıza en iyi hizmeti vermek için elimizden ne geliyorsa tüm imkânları kullanmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın