TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Beylikdüzü'nde istihdama engel yok

Beylikdüzü Belediyesi, İŞKUR desteğini de yanına alarak ilçedeki engelli vatandaşların istihdamı için İstihdamda Engel Tanımıyoruz diyerek önemli bir çalışmaya imza attı.
Beylikdüzü'nde istihdama engel yok
İHA - Bu yıl 2’ncisi düzenlenen ve bir gün süren “Beylikdüzü Engelsiz İstihdam Fuarı” ilçedeki firmalarda birçok vatandaşa iş bulma imkanı sağladı. Geçen yıl birçok kişin iş bulmasını sağlayan fuarda bu yıl da 55 kişi iş sahibi oldu.

İş gücüne katkı sağlamak için projeler üreten, ilçedeki işsizlik sorununu büyük bir özveriyle ele alan Beylikdüzü Belediyesi Kariyer Merkezi (BEYKAM), bu yıl 2’nci Beylikdüzü Engelsiz İstihdam Fuarı’nı gerçekleştirdi. Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde işveren ve işçinin buluşmasını sağlayan fuarda İŞKUR Büyükçekmece Hizmet Merkezi danışmanları da hazır bulundu. Firma temsilcileri ve danışmanlar görüşmeler gerçekleştirirken işitme engelli vatandaşlar için de tercüman desteği verildi. Fuara katılmak isteyen engelli vatandaşların ulaşımları gidiş ve dönüşte Beylikdüzü Belediyesi tarafından sağlandı.

ÖNCE KARİYER PLANLAMASI YAPILDI
Ön görüşmelerle hangi alanda istihdam edilebilecekleri konusunda kariyer planlaması yapılan vatandaşların, sıra numaralarıyla uygun şirketlerle görüşmeleri sağlandı. 229 kişinin mülakata alındığı fuarda toplamda 55 engelli vatandaş istihdam edildi. Fuar sırasında katılımcılarla görüşen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstihdamın değerli olduğu dönemde, işvereni ihtiyacı olan statüde iş gücüyle buluşturuyoruz. Doğru işleri doğru kişilere emanet edecekler. Çalışmak çok kutsal. İstihdama katkı sunmak için daha çok çalışacağız. Daha özgüveni yüksek, daha doğru kararlar verebilen huzurlu bir millet olmayı diliyorum” dedi.
Yorum Yazın