TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Bu ekmek hem israfı hem obeziteyi önlüyor

Çağın en önemli rahatsızlıklarının başında gelen obezite ve israfı önlemek için Aydın’da bazı fırınlar ekmeği kilo ile satmaya başladı.
Bu ekmek hem israfı hem obeziteyi önlüyor
İHA - Tüketicinin isteğine göre öğünlük ya da günlük olarak ayarlanan ekmek ile hem obezite hem de israf önlenmeye çalışılıyor.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde bulunan bir gıda firması kişiye özel ekmek üretip kilo ya da gramajla ekmek satmaya başladı. Tanesi 20 kiloyu bulan ekmekleri istenilen ölçü ve gramda keserek satışının yapıldığı ekmek satış noktalarında yaklaşık 15 çeşit ekmek bulunuyor. Şeker hastasından obezine, ağır işlerde çalışan kişilerin yemesi gereken ekmekten okula giden çocuklara önerilen meyveli ekmeği pek çok çeşidin bulunduğu ekmek satış noktaları daha çok rejimde olanların uğrak yeri haline geldi.

Gelişen teknoloji ile birlikte insanların yaşam şeklinin de değiştiğini belirten firma çalışanlarından Emine Aydın, kilosu 3.5 TL’den satılan ekmeğin yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Aydın, “Firma olarak hem ekmek israfını önlemek hem de obezitenin önlenmesine katkı sağlamak için 15-20 kiloluk ekmek pişirip bu ekmeği kişilerin isteğine göre parçalayıp öyle satıyoruz. Dileyen dilediği kadar kestirip alıyor” dedi.
Yorum Yazın