• Yerel

Buca'da 205 öğrenciye ücretsiz eğitim ve kitap desteği

Buca Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği oluşturmak adına ilçede dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz olarak verdiği eğitim kurslarının 6. dönemi başladı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, çocukların derslerine destek sağlayacak kursların açılış töreninde, ders kitaplarını da ücretsiz olarak dağıttı.
Buca'da 205 öğrenciye ücretsiz eğitim ve kitap desteği
İHA - Buca Belediyesi’nin dar gelirli ailelerin çocuklarının derslerine destek olmak için açtığı yardımcı eğitim programında 2015–2016 eğitim yılı başladı. Çamlıkule Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış töreninde Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur, öğrencilere ders kitaplarını ücretsiz olarak dağıttı.

“4 YILDA 4 BİN ÖĞRENCİ”
Bu yıl 205 öğrenciye verilecek kursların açılış töreninde öğrencilere seslenen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Geleceğimiz sizlerin elinizde. Paramızın, yüreğimizin ve gücümüzün yettiği kadar sizlerin arkasında olacağız. Aileleriniz yükü çok ağır, sizleri okutmaya çalışıyorlar. Biz de biraz olsun sırtlarındaki bu yükü hafifletelim istedik” dedi.

Başkan Piriştina konuşmasında öğrencilere bir de müjde verdi. Geçen yıl temeli atılan ve 4 yılda 4 bin öğrenciye ücretsiz eğitim imkanı sağlayacak Bilgi ve Eğitim Merkezi’nin inşaatında sona yaklaşıldığını söyleyen Piriştina, “Buca, bundan sonraki dönemde 4 katlı bir Bilgi Eğitim Merkezi’ne kavuşacak. Sizin ve sizden sonraki nesillerin eğitimlerini de orada vereceğiz. Hedefimiz 4 yılda 4 bin öğrenciyi üniversite yarışına hazırlamak. Umarım o da Buca eğitim hayatına, Buca’nın geleceğine, dolayısıyla Türkiye’nin geleceğine bir adım olur” diye konuştu.

“EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ BİR BAŞKANLA BİRLİKTEYİZ”
Başkan Piriştina’ya eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur ise “Biz Buca’da eğitim gönüllüsü bir başkanla beraberiz. Buca, şimdiye kadar alışık olmadığı bir başkanlık anlayışı ile yönetiliyor. Ne mutlu sizlere, ne mutlu biz böyle bir başkanla beraber oluyoruz. Böyle ortamları bulamıyorduk. Şimdi sağ olsun başkanımız bize bu ortamları hazırlıyor, bizler de bu imkanlardan yararlanıyoruz” diye konuştu.
Yorum Yazın