TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Yerel

Fethiye’de CHP ve DP arasında adaylık tartışması

CHP’den Fethiye Belediye Başkan aday adayı olan ve aday gösterilmeyince DP’den meclis üyesi adayı olarak açıklanan Mete Ay, iki parti yöneticilerini karşı karşıya getirdi.
Fethiye’de CHP ve DP arasında adaylık tartışması
İHA - CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Keramettin Yılmaz’ın seçim bürosunda düzenlenen toplanan toplantıda konu hakkında değerlendirmede bulunan CHP Fethiye İlçe Başkanı Emrah Doğu Mete Atay, “Bir ay önce bizim partimizden belediye başkanı aday adayı olan Mete Atay, aday olamayınca DP’den Sayın Saatcı’nın listesinde yer alıyor. Tarih Mete Atay’ı bu olayla hatırlarken; bizi de adam olarak yazacak. Behçet Saatcı seçim bürosunun açılışında ‘Benim el sıkıştıklarıma CHP belediye meclis üyeliği öneriyor’ demiş. Bende buradan Saatcı Bey’e sesleniyorum; CHP’nin aday göstermediği hainleri, sen nasıl oluyor da listene alıyorsun? Buradan biz şunu anlıyoruz ki; CHP olarak biz Fethiye Belediye Başkanlığını kazanmış bulunmaktayız” dedi.

DP’DEB CHP’YE CEVAP GECİKMEDİ
DP Fethiye İlçe Başkanı Osman Buğdaycı, DP’den belediye meclis üyesi adayı olan Mete Atay için “Hain” ifadesini kullanan CHP Fethiye İlçe Başkanı Emrah Doğu’yu sert bir dille kınadı. Buğdaycı, yaptığı açıklamada; “Maalesef Türkiye’ye mal olmuş bir siyasi partinin ilçe başkanına yakışmayacak bir şekilde belediye meclis üyelerimiz hakkında ağır iftiralarda bulunulmuştur. Bu iftiralar sonrası kamuoyunu aydınlatmak için basın açıklaması yapma zorunluluğu hissettik. Hayatı boyunca ‘Bi mert ve bi ahlak’ olanların bizim DP meclis üye listemizdeki hiçbir aday arkadaşımız hakkında bir kelime söyleme hakları yoktur. Meclis üyesi adaylarımızın her biri; ilçemizde, demokratik seçilme hakkını hür iradesiyle kullanan, sevgiyle ve saygıyla karşılanan arkadaşlarımızdır. Kendileri hakkında çok şeyler söylenenlerin, şerefli insanlar hakkında bir söz söylerken bin kere düşünmeleri gerekir. Belediye başkanımız ve meclis üyesi adayı arkadaşımızın Fethiye halkı tarafından büyük bir teveccühle karşılanmasından kimse rahatsız olmasın. Dedikoduyla, iftirayla seçim kazanılmaz” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın