TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Gaziantep büyükşehir belediyesi arabanlı çiftçilere sertifikalı tohum dağıttı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan uygulama kapsamında Araban İlçesi’nde kuraklıkta etkilenen 207 çiftçiye yüzde 50 hibe destekli 104 ton sertifikalı buğday tohum dağıtıldı.
Gaziantep büyükşehir belediyesi arabanlı çiftçilere sertifikalı tohum dağıttı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan uygulama kapsamında Araban İlçesi’nde kuraklıkta etkilenen 207 çiftçiye yüzde 50 hibe destekli 104 ton sertifikalı buğday tohum dağıtıldı.
Gaziantep Büyük Şehir Belediyesi tarafından ’Tarıma destek’ sloganıyla çiftçilere yönelik başlatılan tohum desteği kapsamında Araban Belediye Parkında tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Tarım Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney, Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan ve çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Geçen yıl son 40 yılın en büyük kuraklığını yaşadık. Bunun için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak kuraklıktan zarar gören çiftçilerimize destek amaçlı yüzde 50 hibeli sertifikalı tohumluk buğday desteği projesi başlattık ve dağıtımını yapıyoruz. Bakanlığım döneminde de Araban ve Yavuzeli ilçelerine önemli hizmetler verdim. Şimdi de hizmetlerin devamını Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak vermeye devam ediyorum. Araban ilçesi Karapınar Su Gözü Mesire Alanı için başlattığımız çalışmalar aralıksız sürüyor. Bu projemizin de tamamlanmasıyla birlikte ilçemiz ve bölgemiz önemli bir mesire alanına kavuşmuş olacak. Hepimiz işimizi başarıyla yapmalıyız, bizim için barajlar çok öneli olduğu için Araban da başlattığımız baraj projelerinin tamamlanması için yoğun çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bölgedeki barajların tamamlanarak bölgedeki arazilerin suyla buluşmasını sağlayıp bölgeyi kuraklık sıkıntılarından kurtaracağız”dedi.
Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş ise Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e kuraklıktan zarar gören çiftçilere verdiği yüzde 50 hibeli sertifikalı tohumluk buğday desteği verdiğinden dolayı teşekkür etti.
Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan da, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin başlatmış olduğu ‘Tarıma destek’ projesi kapsamında Arabanlı çiftçilere yüzde 50 hibeli sertifikalı tohumluk buğday dağıtımı için teşekkür eden Doğan, Araban Ovası’ndaki arazilerin suyla buluşması için AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın da büyük emekleri var, buradan sayın Milletvekilim Mehmet Erdoğan’a da buradan teşekkür ediyorum dedi.
Arabanlı çiftçiler adına bir konuşma yapan Gümüşpınar Mahalle Muhtarı İbrahim Özkan, kuraklıktan büyük zarar gören Arabanlı çiftçilere yüzde 50 hibeli sertifikalı buğday tohumu desteği verdiği için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti.
Tören sonunda bir açıklama yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Arabanlı 207 çiftçiye yarı sert 1. sınıf ekmeklik 104 ton Ceyhan 99 cinsi sertifikalı tohumluk buğdayın yüzde 50 hibe destekli dağıtıldığını açıkladı.
Yorum Yazın