TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.148
  • Altın 2294.309
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Goji Berry bitkisi kanser tedavisinde etkili oluyor

Kayseri’de Goji Berry bitkisi yetiştiren Dahiliye Uzmanı Doç. Dr. Nuh Mehmet Büyükberber, bitkinin antioksidan yönünden zengin olduğunu söyleyerek, Antioksidan maddeler kullanıldıkça vücutta ki kanser oluşmasında azalma olduğu gözleniyor dedi.
Goji Berry bitkisi kanser tedavisinde etkili oluyor
İHA - Kayseri’de Hisarcık mahallesinde bulunan bahçede Goji Berry yetiştiren Dahiliye Uzmanı Doç. Dr. Nuh Mehmet Büyükberber, Kayserili çifçilerin de Goji Berry’yi araştırmalarını söyleyerek, hem ticari olarak kazanç sağlayacaklarını söyledi.

Dahiliye Uzmanı Doç Dr. Nuh Mehmet Büyükberber, “Goji Berry özellikle antioksidan bir bitkidir. Vücuda zarar veren bir takım maddeler vardır. Bu maddeleri antioksidanlar dışarı atarlar. Eper bu maddeler dışarı atılmazsa o vücutta kanser oluşmasına ve diğer enfeksiyonların gelişmesine sebep olur.

Bu yüzden antioksidan maddeleri bütün insanları kullanmalıdır. Bu sadece Goji Berry için değil, birçok bitkide antioksidan vardır ama özellikle Goji Berry’deki antioksidan miktarı diğer bitkilere göre en çok antioksidan içeren bir bitkidir. Özellikle siyah Goji Berry’deki bbu oran daha da yüksektir. Özellikle bağışıklık sistemi zayıflamış insanlarda bağışıklığı güçlendirmek için bu antioksidan maddelerin kullanımı oldukça önemlidir" ifadelerini kullandı.

Büyükberber, "Antioksidan maddeler kullanıldıkça vücutta ki kanser oluşmasında azalma olduğu gözleniyor. Diğer taraftan da enfeksiyonda ki sıkıntı azalıyor. Bu yüzden Goji Berry’nin kullanılması gerekiyor.

Özellikle antioksidan olması sebebiyle. Goji Berry bu özelliğinden dolayı ömrü uzatıyor. Bu yüzden dolayı Goji Berry’e bütün dünya uzun ömür bitkisi diyorlar. Bunun sebebi de yaşlılığı geciktirmesi ve insanları genç kılmasıdır" şeklinde konuştu.

Orman Mühendisi Zafer Atilla da, “Goji Berry alternatif bir ürün olarak düşünebilir. Bitkinin pazarı hazırdır. Goji Berry meyvesinin kilosu şuanda 80 ila 120 TL arasında değişiyor. Bizde isteyen çiftçilerimizden anlaşmalı ürerim yapıyoruz. Özellikle aile işletmeleri, evinin önünde 3-5 dönüm arazisi olan ticari amaçlı üretimini yapabilir. Goji Berry dünya bilinen en yüksek antioksidan oranı içerdiği için ev ihtiyacı için bile dikilmesini tavsiye ediyoruz. Türkiye’de pek tanınmıyor" diye konuştu.
Yorum Yazın