TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 34.977
  • Altın 2324.132
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Gökçebey Kaymakamlığı'ndan engellilere yönelik proje

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan Engellilere Destek Programı (EDES) kapsamında Zonguldak’ın Gökçebey ilçesi Kaymakamlığı yeni bir proje başlattı.
Gökçebey Kaymakamlığı'ndan engellilere yönelik proje
İHA - Gökçebey Kaymakamlığı Avrupa Birliği (AB) Proje Koordinasyon Birimi ve Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın beraber hazırladığı “Eğitim İle Engelleri Aşıyoruz” projesi de desteklenmeye hak kazandı.

Gökçebey Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, engellilerin toplumsal yaşamın tüm alanlarına katılımlarını sağlamak, koruyucu ve önleyici hizmetleri geliştirmek ve engellilik konusunda toplumun tüm kesimlerinde farkındalık ve duyarlılığı amaçlandığı kaydedildi. Bu çerçevede, toplumun temelinin ailenin oluşturduğu öngörüldüğünde, alan taraması sonucunda bölgede ki engelli doğumların en etken nedeninin akraba evlilikleri olduğu tespit edildi.

Yarının genç anne, baba adaylarının bu konuda daha bilinçli ve duyarlı olmalarını sağlamak ve onlara yardımcı olmak amacı ile engellilik nedenleri, koruyucu önlemler ve önlemlerin ne zaman ve kimlerin alması gerekliliği hakkında çalışmaların hedef grubunda evlenmemiş ve yeni evlenmiş bireyleri kapsayacağı ifade edildi. Yedi ay sürecek proje kapsamında birçok faaliyet gerçekleşeceği ve yapılacak olan bilgilerin kamuoyu ile bilgilendireceği belirtildi.
Yorum Yazın